Mainos
MLB The Show tuo Amerikan kansallisurheilun, Baseballin PS4:lle ja muille alustoille rinta rottingilla. Mistä koko hommassa oikeastaan onkaan kyse?

Pari vuotta sitten kävelin pähkinät kainalossa, tuttavan naapurin 30 vuotta vanhat kausiliput kädessä sisään Safeco Fieldille Seattlessa. Perinteikäs Mariners kohtasi tuolloin rasismikohussa velloneen Indiansin. Paikat olivat priimaa, suoraan lyöjän takana. Osiossa oli oma tarjoilija, jolta sai parempaa evästä kun mukana olleet pähkinät. Neljä tuntia myöhemmin havahduin siihen että peli on ohi. Vatsa täynnä hodaria ja keppanaa tajusin mistä America’s favourite past timessä on kyse; rupattelua, ruokaa ja olutta – peli toimi ainoastaan katalysaattorina oheistoiminnoille.

Show-tunnelma uupuu

Pelin ydin on hyvin yksinkertainen heitä palloa tai koita osua siihen – loput säännöistä oppii pelin tiimellyksessä trial and error -tyyliin. Muutaman täysmittaisen pelin jälkeen tajuaa, miksi oikeassa pelissä kaikki muu on tärkeää paitsi itse peli. The Show ei kykene valitettavasti simuloimaan oheistoimintoja. Ja ilman näitä pelin ulkopuolisia tekijöitä The Show on yhtä tylsää kuin oikean elämän vastineensakin.

Mainos

Pelissä voi valita muutamia eri tapoja heittää ja lyödä. Tavat sisäistää helposti ja muutaman inningin jälkeen heittäjän erikoiset taittuu mukavasti näkymättömään neliöön kuten on tarkoituskin. Pelin farssein hetki on se kun joku osuu palloon. Takakentän pelaajien ohjaaminen kiinniottotilanteessa on varsinkin moninpelissä täysi kaaos. Tämä kaaos aiheutti varsinkin atk:ta vastaan totaalisia gonahtamisia.

Lyöminen on 50 % tuuria, 25 % ajoitusta ja 25 % tähtäystä. Hyvillä heitoilla tai osumilla nostetaan pelaajien itseluottamusta ja ammennetaan parempia suorituksia.

Suuri määrä pelimuotoja

Pelimuotoja löytyy kanssa iso liuta, Franchise mode, nostalgia trippi Diamond Dynasty ja tarina mode Road to The Show, jossa mehustellaan ihan kunnolla.

Grafiikat, äänet ja yleisfiilis ovat kaunista kulutettavaa ja suurempia bugeja ei tullut pelatessa vastaan.

Tavallaan peli onnistuu luomaan tunnelman ja pelillisen kattauksen mitä täällä päin vain ei ole totuttu kuluttamaan.

Major League Baseball (MLB) on pohjoisamerikkalainen baseball-sarja. Se on perustettu vuonna 1903 yhdistämään kaksi pohjoisamerikkalaista liigaa, National League ja American League. Molemmat liigat on jaettu kolmeen lohkoon, ja lohkojen nimet ovat East, Central ja West molemmissa liigoissa.