Mainos
Mikään ei ole niin ikävä muisto pesäpallosta kuin tunkea oma käsi valmiiksi hikiseen räpylään. Onneksi tätä tunnetta ei tarvitse kokea uudessa MLB The Show 20 -pelissä.

Sonyn San Diego Studiosin valmistama… vai pitäisikö sanoa päivittämä MLB The Show 20 tuo amerikkalaisen Baseball-unelman kotisohville. Pelaaja voi valita suosikkijoukkueensa ja ryhtyä välittömästi oman elämänsä maila- ja räpyläryhtinaaksi.

Mainos

Mitä uutta?

MLB The Show 20 tarjoaa NHL– ja FIFA-pelien tapaan koko kattauksen ”pesäpyörykkää” eri muodoissa. Tyrkyllä on tietysti klassinen uramuoto, jossa pelaaja elää luomansa hahmon uran läpi pesäpallokauden. Sitten löytyy yksittäismatsit, moninpelit, managerointi ja totta kai korttipeli, joka on koko pelin suola. Loottaa, osta ja pelaa.

Uudistuksia ei ole montaa edelliseen osaan verrattuna. MLB 19 uudisti isommalla kädellä koko pelisarjaa, joten kakskymppinen vain twiikkaa ysitoistasen puutteita. Päivityksiä ja korjauksia on tullut pelimekaanikkoihin ja simulaatioon. Eniten uutta on kuitenkin timanttitilassa, Diamond Dynastyssa, jossa se raha liikkuu.

Timanttitilassa ansaitut räpsät ja kalsarit saa käyttöönsä kaikissa muissakin tiloissa. Lisäksi timanttitilassa paljon hauskoja ja haastavia haasteita sekä kiivaita pomotaisteluita, joten se onkin yllättäen koukuttavin osa koko pelistä.

Grafiikkaa menneiltä ajoilta

Graafisesti MLB on tuulahdus kymmenen vuoden takaa. Hahmot ja niiden fysiikan mukaan elävät paidat ja aidot areenat eläväisen ylöisön kera ovat kyllä kivaa silmämakiaista, mutta kaikki muu on muovista. Otetaan esimerkkinä vaikka nurmikot, jotka näyttävät tasaiselta plane-laatikolta huonon nurmikkotekstuurin kera. Tai palmut, joista puuttuu läpikuultavuustehoste, translucency, jonka vuoksi ne näyttävät Lego-puilta aitoja enemmän. Outoja graafisia vetoja.

Lisäksi optimoinnissakin ollaan hieman oiottu, sillä matsin loppukarkeiloinnissa ainakin PS4 Pro:sta loppuu jerkku kun koko joukkue kerääntyy lähentelemään toisiaan. Frameja droppailee ja mielipaha pyrkii työntämään voitosta tullutta mielihyvää syrjään.

Muovipalmut huojuu ja Raipe vetää rehellisellä haara-asennolla.

Pelatako itse vaiko katsoako?

Peli nojaa neljään eri pelipaikkaan. Näihin kaikkiin on olemassa erilaisia pelityylejä, joista pelaaja voi valita mieleisensä. Osa vaatii tarkkuutta, osa QTE-tyylistä ajoittelua ja osan voi automatisoida lähes kokonaan. Näiden lisäksi pelissä on myös manageritila, joka on klassista valikkoneppailua D-pädillä.

Itse simulaatio on parasta, mitä baseball-peleissä on nähty. Viime vuodesta on hienosäädetty ja kaikki on varsin smuuttia katsottavaa. Tärkein uudistus pelattavuudessa on se, että nyt omalla ajoituksella on oikeasti merkitystä. Kun ajoitus esimerkiksi lyönnissä menee satasella nappiin, tulee kentällä useita kotijuoksuja ja täten paljon pisteitä. Tunnelma on aika lailla katossa kun stadion mylvii suosikkijoukkueensa puolesta menestyksen kunniaksi ja voitosta saa syyttää omia sormiaan.

Kannattaako ostaa?

MLB The Show 20 on uusi päivitys edelliseen. Se ei tuo mukanaan juurikaan uutta, vaan on lähes pelkkä päivitys edelliseen osaan. Baseballin pelaaminen konsolilla on sujuvaa, mutta pelissä on paljon myös odottelua ja valikkoräpeltelyä.

Mikäli olet pelisarjan fani, on vuoden 2017 painoksesta siirtyminen tähän fantastista, mutta vuodesta 2019 ei ole tarvetta päivittää tähän painokseen. Pelaajiltaan ja tilanteiltaan 20 on lähimpänä oikeaa vastinettaan tällä hetkellä, mutta onko sillä sitten väliä?

Mainos