Mainos
Destiny 2 -huijausten kauppaaja AimJunkies, jonka Bungie haastoi oikeuteen viime vuonna, on nyt nostanut vastakanteen väitettyään, että studio pääsi laittomasti käsiksi yhteen sen tietokoneista.

Bungie jätti viime vuonna liittovaltion tuomioistuimelle Seattlessa kanteen, jossa se syytti AimJunkiesia ja Phoenix Digitalia muun muassa tekijänoikeuksien ja tavaramerkkien loukkaamisesta.

Aiemmin tänä vuonna yhdysvaltalainen tuomari asettui kuitenkin osittain AimJunkiesin puolelle ja totesi, että alkuperäisessä kanteessa ei ollut riittävästi todisteita siitä, että yhtiö olisi loukannut tekijänoikeuksia.

Mainos

Myöhemmin Bungie lisäsi muutetussa kanteessa lisää tekijänoikeusloukkauksia koskevia yksityiskohtia, mukaan lukien tietoja useista henkilöistä, joiden väitettiin osallistuneen, mukaan lukien James May, jonka studio väitti olevan kolmannen osapuolen huijauskehittäjä.

Homma päälaelleen

TorrentFreakin mukaan AimJunkies on nostanut vastakanteen Bungieta vastaan väittäen, että Destiny-kehittäjä pääsi laittomasti käsiksi Mayn tietokoneeseen siinä toivossa, että se löytäisi todistusaineistoa omalle kanteelleen yhtiötä vastaan.

AimJunkies väittää, että Bungie rikkoi Digital Millennium Copyright Act -lakia (DMCA) kiertämällä sen huijausohjelmiston teknisiä suojaustoimenpiteitä.

TorrentFreak huomauttaa myös, että vaikka Bungie varaa nyt oikeuden päästä pelaajien tietokoneille huijausten torjumiseksi, Mayn vuonna 2019 allekirjoittama vanhempi rajoitettu ohjelmistolisenssisopimus (LSLA) – ja Bungien todisteena esittämä sopimus – ei sallinut sitä.

”LSLA (Limited Software License Agreement), joka oli voimassa kaikkina relevantteina aikoina, ei anna Bungie, Inc:lle lupaa päästä salaa käsiksi Mayn henkilökohtaisella tietokoneella oleviin tiedostoihin ja/tai ladata tietoja kyseisistä tiedostoista ilman Mayn suoraa tietoa ja nimenomaista lupaa”, vastakanteessa sanotaan.

Lisäksi väitetään, että Bungie on useaan otteeseen käyttänyt Mayn tietokonetta tietokonepetoksen ja väärinkäytön vastaisesti (Computer Fraud and Abuse Act), mikä voidaan katsoa hakkeroinniksi.

”Tietojen ja uskomusten mukaan Bungie, Inc. käytti saatuaan vilpillisesti pääsyn herra Mayn henkilökohtaiseen tietokoneeseen saadut tiedot suorittaakseen lisävalvontaa osapuoliin, joihin kuuluvat muun muassa Phoenix Digital ja sen päämiehet.”

AimJunkies väittää myös, että Bungie rikkoi Phoenix Digital -huijausohjelmiston käyttöehtoja hankkimalla lisenssin peitenimellä ”Martin Zeniu” ja tekemällä sitten käänteismallinnuksen ohjelmasta kerätäkseen todisteita.

”Tietojen ja uskomusten mukaan Bungie, Inc. purki, käänteiskehitti ja muutoin tutki ’Martin Zeniun’ AimJunkiesin verkkosivustolta hankkiman ’huijausohjelmistotuotteen’ sisäistä toimintaa 3. tammikuuta 2020 tai sen aikoihin rikkoen Phoenix Digitalin palveluehtoja, joihin Bungie, Inc. oli suostunut”, vastakanteessa todetaan.

May ja Phoenix Digital vaativat ilmoittamattomia vahingonkorvauksia.

Kahinaa tubettajan kanssa

Aikaisemmin tänä vuonna jätetyssä oikeusjutussa Bungie ilmoitti vaativansa yli 7 650 000 dollarin vahingonkorvauksia Destiny-tubettajalta, joka esiintyi yhtiön nimissä antaakseen sarjan valheellisia DMCA-lakkoja muita sisällöntuottajia vastaan.

Bungie sopi hiljattain myös oikeusjutun, jonka mukaan Destiny 2 -huijausyritys maksaa sille 13,5 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia.

Mainos