Mainos
Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua… NBA 2K23 iskee kädet reilusti multaan ja kaivelee juuriaan.

NBA 2K23 on 2K Sportsin kehittämä NBA 2K -sarjaan kuuluva koripallopeli. Se on järjestyksessä 24. NBA 2K -sarjan peli.

Mainos

Buuaksista hurrauksiin

NBA 2K23 -tarinatilassa pelaajan ohjastama MP, joka tullee sanoista My Player, draftataan ja joutuu suurten buuausten kohteeksi. Seuraavaksi tarkoituksena olisi voittaa arkkivihollinen Shep, voittaa fanit puolelleen ja muutenkin nousta staroista kirkkaimmaksi. Kuulostaako tutulta?

Haastetta piisaa

NBA 2K23 noudattelee koripallon sääntöjä, joita voi rukata myös hieman helpommaksi itselleen. Peli on yksi näyttävämmistä tämän hetken joukkueurheilupeleistä.

NBA 2K23 jatkaa mekaniikkojen hienosäätöä. Peli tuntuu olevan haastavampi kuin edeltäjänsä, ja pelilliset voitonhetket on ansaittava, mikä varmasti miellyttänee git gud -sakkia.

Edelleen fiilaten ja skeitaten

Avoimen pelimaailman osio The City, tekee paluun NBA 2K22:sta uudistusten kera yksinpelitarinaa kehystämään. Pelillisiä valintoja on enemmän, ja itse matsienkin aikana tehdyt valinnat vaikuttavat lopputulemaan.

The City on täynnä erilaisia paikkoja joissa pelata korista tai kehittää hahmoaan. Muuten se tuntuu lähinnä pelivalikoiden pelillistämiseltä.

The City on täynnä muiden pelaajien avatareja pyörimässä, mutta muuten se ei juurikaan tunnu kovin eletyltä kaupunkilta. Ajaa asiansa, muttei tarjoa mitään kovin suurta elämystä.

Peli iskee pelipakettiin myös aimo annoksen NBA:n historiaa. Pelissä on mukana Jordan Challenge, jossa pelaaja pääsee tutustumaan historian havinaan Michael Jordanin uran merkittävissä kohdissa pelattavien pelillisten tilanteiden ja haastatteluiden myötä.

Tämän lisäksi NBA 2K23:ssa on MyEra pelitila, jossa NBA-sarjan pääsee aloittamaan neljällä eri aikakaudella. Jokainen aikakausi tuo mukaanaan omia visuaalisia kikkailuja ja pelaajien puvustuksia, joten fiilis on parhaimmillaan, kuin katselisi vanhoja pelivideoita niitä itse läpi pelaten.

Uudistuvat raidat

NBA-peli ei olisi NBA-peli ilman tyylilleen uskollisesti tuoreimpia rap, hip-hop, pop ja rock-biisejä. Peli jatkaa myös NBA 2K22:ssa ollut uusien biisien julkaisua pelikausien edetessä, joten ihan äkkiä ei soundtrack-listaan pääse kyllästymään.

Visut 2K23:ssa on urheilupelien kermaa. Jostain syystä NBA 2K22 jätti suuremman vaikutuksen, mutta ehkäpä se oli se hyppy PS4:n konsolisukupolvesta PS5:n sukupolveen. Joka tapauksessa tämä on kaunista katseltavaa.

Kenelle?

NBA 2K23 on mainio koripallopeli ja historiikkiosuudet lisää mukavasti pelattavaa.

The City on jälleen vähän turhan takkuava setti ollakseen pitkään kiinnostusta ylläpitävä.

Peli turboahtaa niin paljon pelattavaa että jos koripallo on se juttu, tällä pelillä pärjää helposti ensi vuoteen.

Koripallopelillisesti NBA 2K23 on pitkälti kuten edeltäjänsä, mutta juuri juurien kaivelu NBA-historian suhteen Jordan Challengessa ja MyErassa tuo raikasta tuulta vakiintuneeseen muottiin.

Faneille peli on takuuvarma hankinta ja uusille tulokkaille jopa järkyttävän tuhti paketti pelattavaa, joka ei haastavuutensa puolesta ole ihan kaikkein helpoin taltutettava.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
NBA 2K23
78 %
Edellinen artikkeliMoninpelihuijauksia tekevä yhtiö haastoi Bungien oikeuteen
Seuraava artikkeliCyberpunk 2077 menestyy nyt kovemmin kuin koskaan ennen – yli miljoona pelaajaa päivässä
Juhani Kakko
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
nba-2k23-arvosteluJuurien kaivelu tuo sopivasti tuoreutta pelipöytään ja sisällöllisesti NBA 2K23 on todellinen koripallofanien herkkubuffetti. The City ei oikein vieläkään toimi, vaikka tarinassa on enemmän imua kuin aiemmin.