Mainos
NBA 2K22 on sitä mitä odottaakin; entistä nätimpi ja entistä hiotumpi koripallopeli. NBA 2K22:n suurin ongelma ei olekaan sen koripallo-osuus.

NBA 2K22 on 2K Sportsin kehittämä NBA 2K -sarjaan kuuluva koripallopeli. Se on järjestyksessä 23. NBA 2K -sarjan peli, ollen myös ensimmäinen, jonka kansikuvaan on päässyt WNBA-sarjan pelaaja.

Mainos

Olikos tässä joku tarinakin?

NBA 2K22 -pelin tarinatilassa pelaaja on nimeä jonkin verran kerännyt koripallon pelaaja, joka on muuttanut juuri kaupunkiin ja etsiskelee tietään isoille kentille. Siitä sitten rakennetaan omaa uraa elokuvamaisten kohtausten siivittämänä – kuten aiemminkin.

Leikkaa sukkaa!

NBA 2K22 noudattelee koripallon sääntöjä, joita voi rukata myös hieman helpommaksi itselleen. Peli on yksi näyttävämmistä tämän hetken joukkueurheilupeleistä.

NBA 2K22 pelikentillä tapahtuva pelaaminen tuntuu mutkattomalta, ja sisältää paljon nyansseja joita harjoitella pelaamisensa maustamiseksi. Pelissä on panostettu paljon blokkaamisen ja pallonvarastamisen uudistuksiin, sekä body-up- ja shot contest -systeemeihin. NBA 2K22 on myös hienosäätänyt lisää pallon kanssa kikkailua, sekä heittoa korille.

Kaiken kaikkiaan pelit kentällä tuntuvat hyvältä, ja menossa on sopivaa imua.

Skeittaappa vittuun täältä

Avoimen pelimaailman osio, The City, jota pääsin PS5:lla testaamaan, on taasen kankeaa kuraa. The City on ekslusiivinen PS5:lle ja Xbox Series X -konsoleille.

PC:lle ja muille laitteille The Cityn korvaa risteilyalus, koska miksipä ei.

The City vaikuttaa sellaiselta, että siinä on ollut hienoja ideoita. Tarinaosuudet ovat ihan kohtalaisen mielenkiintoisia, mutta kaikki muu kankeaa. Samaan aikaan The Cityssä pyörivät kaikki muutkin pelaajahahmot, jotka kaikki tulevat samasta kotiovesta ulos samaan aikaan ja pyrkivät samaan aikaan samojen henkilöiden juttusille. Lopputulema on suttuinen kaaos, jota ei huvita paljoa varttia pidempään kikkailla. Ei vaikka karttaa voi tahkota skeittaamalla (paskasti).

Live-lähetys

NBA 2K22 sisältää jälleen tyylilleen uskollisesti tuoreimpia rap-, hip-hop-, pop- ja rock-biisejä. Tässä versiossa uutuutena soundtrack päivittyy sitä mukaan kun uusia biisejä julkaistaan, mikä kuulostaa paperilla ihan hienolta, ja istunee pelin faneihin kuin punkki kesäyön heinikkohekumoissa.

Kuin oikeaa matsia katsoisi

Visuaaliselta ilmeeltään NBA 2K22 on pleikkari vitosella sen verran suuri elämys realisminsa suhteen, että välillä jäin vain katselemaan peliä kuin pelilähetystä televisiosta.

Visuaalinen puoli on huikea, ja jopa yleisö tuntuu tällä kertaa olevan elävä ja moninainen, eikä vain pahviständikopioiden kopioita täynnä oleva pandemiakatsomo.

Kenelle?

NBA 2K22:lla ei paljoa kilpailijoita ole, joten on hyvä että se toimii koripallopelinä näin hyvin. Kaiken muun ylimääräisen olisi voinut kyllä jättää pois.

Ominaisuutena pelissä pääsee pelaamaan oikeita pelejä NBA- ja WNBA-pelikalenterien mukaisesti, peleihin osallistuvalla kokoonpanolla. Jälleen kerran, fanit tykännee, kuin hullut mannapuurosta.

Kasuaalina koripallon pelaajana NBA 2K22:n kentällä tapahtuva pelaaminen kolahti sekä ohjauksen helppoudella, että visuaalisella ilmeellään. Avoimen pelimaailman purkkaviritys sen sijaan uhmaa jättää pelin lähinnä satunnaispeliksi.

Fanit saanevat tästä sen mitä joka vuosi julkaistavalta peliltä odottavat. Uudet tulokkaat saavat upean näköistä koripallopeliä vaihtoehdoksi esim änärille. Jos tämä olisi puhtaasti koripallopeli, voisi pisteet olla korkeammat. Peli yrittää tosin ahtaa kaikenlaista oheisrompetta mukaan, jotka näin satunnaispelaajasta tuntuvat lähinnä turhalta ja toimimattomalta täytteeltä.

Mainos