Mainos
Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 on italialaisen Milestonen jokavuotinen motocross-peli, joka nimensäkin mukaan keskittyy kansainväliseen energiajuomajätin sponssaamaan mx-kärkisarjaan.

Pelejä Monster Energy Supercross motocross-videopelisarjaan on julkaistu vuosittain vuoden 2018 alusta lähtien. Nyt vuorossa on kuudes osa, eli Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6.

Monster Energy Supercrossissa käytetään Milestonen sisarpelisarjan MXGP:n kansainvälisiä sijainteja ja ratoja, jotka ovat virallisesti lisensoituja Pohjois-Amerikkaan perustuvan kilpasarjan paikkakuntia ja ratoja.

Mainos

Uudella 2023-kaudella on 80 motoristia, 29 uniikkia mopoa ja 17 virallista rataa, joista osa on sisähallissa, osa ulkona.

Tuttua motokrossia, tutuissa puitteissa

Pelisarjan kuudennessa osassa kesikössä on sama uratila kuin aikaisemminkin. Uusia juttuja on listattu markkinointiosaston toimesta vaikka kuinka, mutta lopulta nämä ovat melko virattomia.

Uratilassa ”Supercrossin kuningas”, Jeremy McGrath, toimii henkilökohtaisena valmentajana. Mies jauhaa kuin papupata, mutta sellaista itsestäänselvyyttä, että pelaaja vaimentaa nopeasti McGrathin X-näppäintä painamalla.

Yhtenä uutena asiana on vapaan maailman harjoituskenttä ja supercross-puisto, joka koostuu viidestä vapaasti kruisailtavasta alueesta, aina jyrkistä rinteistä, lentokentästä, halleihin.

Toisena uutena juttuna on Rhythm Attack, jossa pelaajat kilpailevat nopeissa 1v1-kisoissa suoralla osuudella. Se on suunniteltu osallistamaan kaikki pelaajat pelkän kiihdytysnopeuden nimissä.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 tarjoaa nyt myös ensimmäistä kertaa täyden konsoliristipelaamisen. Moninpeliä ei kuitenkaan arviovaiheessa päästy testaamaan, sillä arviopelisessiot tapahtuivat reilusti ennen pelin julkaisua.

Rapa lentää, ukko kaatuu ja vanha selkä saa vaurioita

Peliteknisesti Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 on täysin identtinen Milestonen muiden krossipelien ja Monster Energy Supercross -pelisarjan aiempien osien kanssa.

Ajaminen on vaikeaa ja vaatii harjoittelua. Mutta, kun juonesta pääsee kiinni, pelaaminen helpottuu ja muuttuu jopa ihan maukkaaksi. Hämmentävää kyllä, pelaaminen on todella paljon vaikeampaa ja turhauttavampaa, jos avustimet ovat käytössä. Ainakin itselläni peli alkoi sujumaan vasta, kun kaikki avustimet menivät off-asentoon.

Uutena juttuna on myös hahmon loukkaantuminen. Jos kisassa vaikka nuppaa useita kertoja, saattaa pelihahmon lonkka tai selkä ottaa hittiä ja huonontaa väliaikaisesti tämän tehoja.

PS5:n Dualsense-ohjaimesta on tällä kertaa otettu esimerkillisesti kaikki irti. Tai siis ainakin värinöistä. Ohjaimesta voi nimittäin jo tyhjäkäynnillä tuntea, kun pyörän moottori raksuttaa. Kuun kaasua antaa lisää, tämän tuntee myös ohjaimessa. Myös mukautuvat liipasimet antavat rakeista tunnetta ajamisesta, mutta tällä kertaa vaikuttavampaa on erityisesti haptinen surrutus.

Pakko antaa vielä plussat rataeditorista, joka on tosin hieman epäselvä, mutta tarjoilee pitkäikäisyyttä. Samoin liveryeditorit ovat tuttuja muista Milestonen peleistä – niin hyvässä kuin pahassa.

Valokuvatilakin löytyy, mutta näyttää siltä, että tästä versosta on karsittu kaikki ne hienoudet, jotka ovat olleet Ride-pelien valokuvatiloissa jo vuosia. Ehkä krossikuvissa riittää paskempikin visuaalisuus?

Graafinen parasta ennen meni jo

Graafisesti Monster Energy Supercross – The Official Videogame 6 on vanhentuneen näköinen. Vaikka itse pyörät, kypärät ja areenat ovat ihan kauniita, ovat esimerkiksi hahmot aivan helvetin rumia. Hahmot ovat liian väkevä tuulahdus PS2- ja PS3-ajoilta, jolloin polygonimääriä oli vielä peleissä laskettava.

Pelimoottorina toimii Unreal 4, jonka olisi kyllä suonut vaihtuvan jo viideksi, sillä onhan Fortnitekin tehnyt saman tempun onnistuneesti. Unreal 5:n omat oletushahmomuokkaimet toisivat tähänkin outo laaksoon aivan totaalisen muutoksen.

Äänistä sen sijaan ei ole valittamisen sijaa. Etenkin kun ohjain sykkii samassa rytmissä kuullun moottorin kanssa.

Kannattaako ostaa?

Jos olet todellinen Monster Energy Supercross -sarjan fani, niin sitten kannattaa. Eihän näille peleille ole juuri muuta kilpailijaa. Krossin nälkään on olemassa kuitenkin parempiakin pelejä, kuten vuonna 2000 julkaistu Microsoft Motocross Madness. Mutta vielä enemmän suosittelen ostamaan Nettimotosta tai mopokaupasta oikean motcross-pyörän ja lähtemään hankeen ja kesällä metsään (metsänomistajan luvalla tietysti) rässimään maastoa aivan itse.

Mainos