Mainos
Mortal Kombat 11 jatkaa supersuositun ja äärimmäisen väkivaltaisen taistelupelisaagan tarinaa uuden osan voimin.

Pelin taistelumekaniikka on kokenut kokonaisvaltaisen uudistuksen, pelin ollen nyt aiempaa taktisempi. Peli pitää sisällään kuintenkin 16 asiaa, joita ei erikseen kerrota. Oheinen video näyttää asiat käytännössä, mutta alla ne on listattu pintaa raapaisevasti suomeksi.

Mainos

Get over here!

1. Upotetut komennot. Voit upottaa tietyn määrän komentoja suoraan ruutuun, mikäli haluat esimerkiksi opetella jonkun pitkän ja vaikean combon tai fatalityt ulkoa. Combot pysyvät ruudussa, vaikka taistelu onkin käynnissä.

2. Torjunnat. Blockaamisella, eli torjunnalla on tehokasta väistää vihollisen tappavat iskut. Torjuntaa ei kannata kuitenkaan käyttää liikaa, sillä tekoälyvastustajat oppivat pian heittelemään pelaajaa. Heitto purkaa torjunnat.

3. Lyöntisarjat. Siinä missä aikaisemmissa Mortal Kombat -peleissä voitiin lyödä yhdellä suurella combolla vastustajaa lähes loputtomalla sarjatulella, ei vanha kaava päde eneää MK11-pelissä. Nyt parempi taktiikka onkin iskeä muutaman sarjan lyönnillä ja sitten väistää.

4. Fatal Blow -liikkeet. Fatal Blow -liikkeet korvaavat Mortal Kombat X -pelin röntgen-iskut. Pelaaja voi käyttää erittäin tuhovoimaisen Fatal Blow -iskun kun energiaa on jäljellä kriittinen määrä. Fatal Blow -liikkeitä on kuitenkin käytettävissä vain yhden kerran per matsi, joten se kannattaa säästää yleensä toiseen erään.

5. Vahvistetut hyökkäykset. Osan liikkeistä voi vahvistaa. Näitä ovat mm. Scorpionin kuuluisa ”Get over here” -liike. Pelin tauko-valikon liikeoppaasta kannattaa katsoa tarkkaan, mitkä liikkeet voi vahvistaa esim. combolla.

6. Ilmaiskut. Mortal Kombat 11 -pelin tehokkaimpia yksittäisiä iskuja ovat ilmassa tapahtuvat osumat ja esimerkiksi liitopotkut. Opettele hyödyntämään ilmahyökkäyksiä.

7. Ympäristön hyödyntäminen. Kuten Injustice- ja edellisissä Mortal Kombat -peleissäkin, on myös MK11-pelin ympäristöt täynnä taistelussa hyödynnettäviä asioita. Nämä vilkkuvat tatamilla valkoisena ja niihin saa myös äänitehosteen, joka muistuttaa niiden olemassaolosta.

8. Kerää kolikoita ja sydämiä. Edellämainittuja esineitä saa taisteluista ja lopetusliikkeitä suorittamalla. Niitä kannattaa kerätä, sillä ne avaavat Kryptassa maukkaita, mutta täysin randomoituja palkintoja.

9. Tutoriaalit. Vaikka olisit Mortal Kombat -veteraani kuten minä, kannattaa pelin tutoriaalit kahlata läpi. Niistä oppii hämmästyttävän paljon uutta.

10. Kertakäyttöhyödykkeet. Saat taisteluista kertakäyttöhyödykkeitä, joita kannattaa käyttää erittäin vaativien taisteluiden tiimellyksissä. Joissain taisteluissa vastustaja käyttää esim. hammaslääkärin muistuttamaa happohyökkäystä, jota vastaan voi suojautua omilla hyödykkeillä.

11. Tornihyödykkeet. Kaikki kertakäyttöhyödykkeet eivät ole matsikohtaisia. Osa toimii myös koko taistelutornin ajan. Tällöin esimerkiksi Fatalityista voi saada erityisbonuksia.

12. AI-taistelut. On omituista, että pelissä voi seurata myös tekoälyjen vastaista mittelöintiä. Niitä ei kannata kuitenkaan kokonaan sivuuttaa, sillä niitäkin katsomalla saa loottia.

13. Frost. Frost-niminen taistelija on lukossa, mutta kuinka avata hänet? Vastaus on rahalla – tietenkin. Maksamalla euroja, voit avata Frostin heti, mutta myös pelaamalla Chapter 4:n läpi saa Frostin mukaan taistelurosteriin – ilmaiseksi!. Kannattaa siis olla kärsivällinen.

14. Ajan tornien graindi. Vaikka Ajan tornit ovat haastavia ja samalla hahmolla nakuttelu alkaisi käydä työstä, yksi tai useampi torni kannattaa suorittaa vain yhdellä ja samalla hahmolla. Tornin palkinnot nimittäin ovat parempia per hahmo, kun ne suorittaa kokonaisuudessaan yhdellä hahmolla useamman sijaan.

15. Vihreät sielut. Vihreät sielut ovat osa pelin Krypta-valuuttaa. Niiden käyttöä kannattaa kuitenkin säästellä. Niillä avataan usein Kryptaan uusia polkuja, mutta niitä ei kannata käyttää leväperäisesti.

16. Mikromaksut. Kyllä, osa pelin Tower of Time -haasteista on niin vaikeita, että niitä ei voi päihittää ilman mikromaksuilla ostettavia kertakäyttöisiä hyödykkeitä. Näitä saa ullatus, ullatus ostettua myös oikean maailman rahalla.

Mainos
Edellinen artikkeliTänään televisiosta pörröturrielokuva, jonka vuoksi Hugh Jackman kuivatti itseään 36 tuntia
Seuraava artikkeliMinecraft sai RTX-renderöintituen modina – näin hyvältä peli näyttää
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.