Mainos

Netgearin Arlo on edullinen tapa virittää omakotitalo, kesämökki tai vaikka oman yrityksen tai kerhon toimitila turvakameran vartioimaksi. Arlon tapauksessa hommaan riittää jopa yksi kamera, mutta laitteita voi halutessaan linkittää yhteen vaikka useampia.

Arvioimme vuosi sitten Arlon kiinteäjojdollisen, noin 120 euron hintaluokassa myytävän kameran. Nyt vuorossa on kokonaan langaton ja tuplasti kalliimpi uutuusmalli, joka ei ole riippuvainen johdoista.

Mainos

Langaton malli vaatii partnerikseen wlan-modeemin kokoisen tukiaseman, joka kiinnitetään wlan-mokkulaan kiinni kaapelilla. Se on ruma ja iso, mutta toimii onneksi myös murtovarkaat pelästyttävänä hälyttimenä. Hälytyksen voi automatisoida tai kytkeä manuaalisesti ulvomaan puhelinsovelluksen kautta.

Arlon tukiasemaan voi kytkeä useita kameroita, mutta yksi kerrallaan. Synkkaus tapahtuu nappia painamalla ja se kestää joitain sekunteja. Sen jälkeen langattoman Arskan voi ruuvata mihin tahansa lähialueelle.

Nokkela kiinnitysmekanismi

Kiinnitys ja kameran asettelu on tehty nokkelasti. Mukana on puolipallon muotoinen magneetti, joka ruuvataan haluuttuun paikkaan. Arlo Pro imaisee itsensä palloon kiinni, jonka jälkeen asennon voi määritellä halutuksi. Puhelinsovelluksessa on oma asettelutila, joka mahdollistaa parhaan kuvakulman virittelyn.

Itse kamera toimii akulla, joka latautuu USB:n avulla. Akku kestää pitkään pakkasellakin. Testivaiheessa akkua ei tarvinnut ladata kertaakaan, sillä se kuivui noi prosentin päivävauhtia. Arviomme akun varaukskestosta on kesällä noin kuukausi ja talvella pakkasista riippuen viikko tai kaksi.

Arlon sovellus tunnistaa myös langalliset kollegansa, jolloin aplikaatiosta tulee todellinen turvakamerakeskus. Kameroita voi katsella suorina lähetyksinä, mutta vain yhtä kerrallaan.

Vasemmalla nähdään langallisen Arlon kuvaa, oikealla Arlo Pro:n kuvaa säästömuodossa, joka pidentää akkukestoa. Alapuolella oleva valvontakeskus mahdollistaa kotihälytyksen aktivoinnin.

Langaton on vapaampi, mutta langallista rajoitetumpi

Siinä missä langaton Arlo on lyömätön sijoittamisen ja maastouttamisen helppouden kanssa, päihittää langallinen versio sen ominaisuuksillaan. Langallinen Arlo tarjoaa koko ajan maksimikuvanlaatua (1080 30p) ja mahdollistaa skannausalueen rajaamisen manuaalisesti. Lagaton Arlo haluaa sen sijaan tarjota kompromissikuvaa akkukeston lisäämiseksi, eikä mahdollista skannausalueen rajaamista muun kuin digitaalisen zoomin avulla, joka rajaa kuvasta alueita pois ja heikentää kuvanlaatua entisestään.

Molempiin kameroihin voi kuitenkin myös puhua mobiilisovelluksen avulla ja kuunnella kameran luona ääntelevää eliötä.

Langaton Arlo Pro on loistava laite. Se on edullinen ja helppokäyttöinen. Se tarjoaa monipuoliset ominaisuudet ja hyvän kuvanlaadun. Ja mikäs sen parempaa kuin omaan mobiililaitteeseen tulevat ilmoitukset ja sitä kautta tapahtuva monitorointi.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Arlo Pro
Edellinen artikkeliRick and Morty VR on hulvaton, mutta niin on myös GTA V:n Rick and Morty -modi
Seuraava artikkeliGTA Online alkaa retroilemaan – alkuperäinen kuvakulma tuo haasteita stunt-kisoihin
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
motion-detected-arlo-korvaa-ovikellon-ja-pitaa-paikkoja-silmallaLangaton Arlo Pro on loistava laite. Se on edullinen ja helppokäyttöinen. Se tarjoaa monipuoliset ominaisuudet ja hyvän kuvanlaadun. Ja mikäs sen parempaa kuin omaan mobiililaitteeseen tulevat ilmoitukset ja sitä kautta tapahtuva monitorointi.