Star Trek 50 vuotta.
Mainos

Juhlavuottaan viettävän Star Trekin 50-vuotinen historia on täynnä yllätyksiä. Kokosimme yhteen kymmenen kiinnostavinta faktaa kulttisarjan kulisseista.

• Ensimmäisen Star Trek -tv-sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa 8. syyskuuta 1966.

• Sarjan lähestyvää 50-vuotissyntymäpäivää juhlitaan lähes koko juhlavuoden ajan.

• Luvassa on muun muassa uusi kokoillan elokuva, uusi tv-sarja, Star Trek -taidenäyttelyitä, konsertteja, kirjoja ja fanitapahtumia.

1. Star Trekiä on näytetty yhteensä 191 maassa.
Hieman kärjistäen voisi sanoa, että sarja tunnetaan kaikkialla maailmassa. Yhdistyneiden kansakuntien mukaan maailmassa on yhteensä 194 valtiota.

2. Arviolta 20–30 ihmistä osaa puhua klingonia.
Star Trekissä puhuttavan klingon-kielen kehitti Scottya esittävä James Doohan. Nykyisin klingonia puhuu parikymmentä ihmistä, ja sen elinvoimaisuudesta huolehtii Pennsylvanian Flourtownista käsin toimiva Klingon Language Institute. Bing-selaimen käännöskoneessa klingon on yksi käännösvaihtoehdoista.

Mainos

3. Stephen Hawking esitti itseään Star Trek – uusi sukupolvi -sarjassa.
Vierailevana tähtenä sarjan jaksossa esiintyneen Hawkingin kerrotaan pysähtyneen valonnopeudella matkustuksen mahdollistavaa konetta esittävän lavasteen eteen ja sanoneen: ”Tällainenhan minun pitääkin kehitellä.”

4. Sarjalla on ollut vaikutusvaltaisia faneja.
Luutnantti Uhuraa esittävän Nichelle Nicholsin tarkoituksena oli jättää Star Trek ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Nichols kuitenkin muutti mielensä, kun eräs fani vaati häntä jäämään. Innokas ihailija oli Martin Luther King.

5. Amerikan televisiohistorian ensimmäinen musta- ja valkoihoisen välinen suudelma nähtiin Star Trekissä.
Kohtausta kuvattiin alun perin sekä suudelman kanssa että ilman. William Shatner ja Nichelle Nichols pilasivat kuitenkin tarkoituksella ne otot, joissa suudelmaa ei ollut, jotteivat ne päätyisi lopulliseen versioon.

Lista jatkuu seuraavalla sivulla…

Mainos
1
2
Edellinen artikkeliVaraa joutomaalomasi nyt! Tässä tulee Nuka-World
Seuraava artikkeliHae Battlefield 1 -betaan ja kokeile peliä ennen sen julkaisua