Mainos
RTS- ja Tower Defense tekniikoita yhdistelevä Mushroom Wars 2 putkahti Nintendo Switchille. Simppeli mekaniikka ja tuhannen tohinat ruudulla imaisevat mukaansa.

Maapallolla on enää sieniä, eikä ilmeisesti hyttysiä. Sienet ovat muodostaneet klaaneja ja ovat sodassa keskenään. Siinä tarina lyhykäisyydessään.

Mainos

Sienitrippi sienimetsälle

Zillion Whales tuo reaaliaikastrategia- ja tornipuolustuspelejä lainailevan yhdistelmän Nintendo Switchille. Mushroom Warsin peruslooppi on kasvattaa omia sotajoukkojaan, ja sitten vallata vihollisten sieniä. Pelissä siis ollaan sieniä, jotka asuvat sienissä ja sotivat toisten sienien kanssa. Kuulostaa hyvin sienirikkaalta tripiltä.

Sotureita kasvatellaan omissa sienissä. Sienimökkejä voi myös parannella uhraamalla osan sotureistaan; mitä parempi parannus, sen enemmän uhrattavaa. Isommat asumukset voivat pitää sisällään enemmän sotureita ja tuottavat sotureita nopeammin. Lisäksi asumuksia voi muuttaa tykkitorneiksi tai pajoiksi.

Tykkitornin tykittävät vihollisen sotilaita, niiden kulkiessa ammusalueelle. Pajat taas parantavat hyökkäystä ja puolustusta. Pajat ja Tornit eivät kehitä lisää sotureita. Majat, tornit ja pajat ovat vallattavissa. Isommalla Massalla pieksee helposti pienemmän.

Taktikointia syntyy siinä, että jokaisesta vallatusta alueesta voi lähettää 100-, 75-, 50- tai 25 % sisällä kököttävistä sotureista mihin kohteeseen tahansa.

Kosketusnäyttöä ei tueta

Ohjaus Switchillä tapahtuu ohjaimilla. Kosketusnäyttöä ei valitettavasti käytetä. Ohjaus on hieman kankea, analogiohjaimen hakiessa kiivaasti oikeaa lähtöpistettä. Lähtöpisteen löydettyään valitaan olkanappia pohjassa painamalla kohde. Tämä oli ainakin joyconit switchissä kiinni olleessa välillä hankalaa.

A, B, X ja Y valitsee lähetettävien määrät. Onneksi kun sopiva kohde löytyy, peli muistaa maalin joten seuraavien joukkojen lähettely sujuu helpommin.

Perusmekaniikan lisäksi pelistä löytyy sankarihahmot, jotka eivät itse ole kentällä, mutta tarjoavat erilaisia bonuksia joukkueelle. MW2:ssa on yksinpelissä tarpeeksi kenttiä ja vaikeusasteita pelin pitkäikäisyyden helpottamiseksi.

Moninpeli sujuu hyvin yhdellä ruudulla ja usealla ohjaimella ja netinkin kautta peli tuntuu toimivan ihan kelvosti. Pelimtiloja ja kenttiä moninpeliin on tarpeeksi erilaisia kaikki vastaan kaikki ja joukkuepelimeiningeissä.

Tarina on kevyt ja helposti unohdettava, vaikkakin se kerrotaan maalauksien omaisesti pelin viehättävällä tyylillä. Mushroom Wars 2 koukuttaa helposti lyhyissä sessioissa, jotka saattavat venyä pitkiksikin. Mutta kun peliä ei hetkeen ole pelannut, ei siihen tunnu tarinan puutteessa paljon palaavaankaan.

Mushroom Wars 2 tarjoaa mobiilipelimäisesti hyvää lyhyen session simppelin mekaniikan hauskaa strategisointia yksin tai porukalla. Sohvataistelut saattavat kehittyä melkoiseksikin kuhinaksi, ja tuskin kirosanoilta ja tekosyiltäkään moninpeliä pelatessa vältytään.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Mushroom Wars 2
78 %
Edellinen artikkeliFar Cry 5 saa uusimmassa päivityksessä valokuvatilan
Seuraava artikkeliFast & Furious -elokuvat saavat spinoffin nimeltä Hobbs and Shawn
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.