Nämä PS Plus -pelit voit ladata ilmaiseksi elokuussa

Mainos
Elokuussa PlayStation Plus -jäsenet suuntaavat 1960-luvun lopun syvään etelään Mafia III -pelissä ja astuvat suoraan kauhuelokuvaan ystäviensä kanssa Dead by Daylightissa. Kuukauden bonuspeleinä PSVR-peli Here They Lie ja PlayLinkin tietovisa Knowledge is Power. Arvoa tämän kuukauden Plus-peleille kertyy 114,80 euroa.

Elokuun ensimmäinen peli on Hangar 13:n avoimen maailman rikosdraama Mafia III. Kuten edeltäjänsäkin, peli kertoo rikollisesta alamaailmasta, jossa raha, luodit ja petokset pyörittävät arkea. Tällä kertaa taakse ovat kuitenkin jääneet New Yorkin mafiosot ja luvassa on jotain aivan muuta. Pelaaja siirtyy 60-luvun lopun syvään etelään ja Vietnamin sodan veteraanin Lincoln Clayn saappaisiin. Lincolnin elämä kääntyy ylösalaisin, kun hänen ottoisänsä ja -veljensä kuolevat mafiapomo Sal Marcanon käsissä. Kostoretkelle lähtevän Lincolnin täytyy vallata kaupunki ja tuhota koko Marcanon suku – yksi jäsen kerrallaan.

Pelaaja valtaa kaupungin erilaisten tehtävien avulla, antaen aseiden laulaa ja renkaiden vinkua – joskus jopa samaan aikaan. Kostoretkeä vauhdittavat liittolaiset, joiden kanssa pitää kuitenkin olla varuillaan, sillä nämä saattavat haluta osingoille. Vaikka ajaminen ja aseiden käyttely onkin toteutettu tuttuun tapaan laadukkaasti, Mafia III:n vetovoima kumpuaa persoonallisesta ympäristöstä ja siitä, miten peli käsittelee aikakautta ja sen vivahteita. Radiosta pauhaa Rolling Stones ja Creedence Clearwater Revival, köyhien ja rikkaiden välillä on valtava kuilu, ja avoin rasismi on arkipäivää. Jännitys on niin sakeaa, että pelaamista on vaikea lopettaa.

Mainos

Dead by Daylightissa otetaan mittaa murhaajasta

Elokuun toinen peli on asymmetrinen moninpeli, Dead by Daylight, jossa neljä selviytyjää joutuu toimimaan yhdessä paetakseen hullua murhaajaa, jota viides pelaaja ohjaa. Selviytyjien pitää onnistua pakenemaan, mutta sitä ennen pitää käynnistää generaattorit, jotka avaavat pääportin. Verenjanoinen murhaaja ei tee tästä kuitenkaan helppoa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Dead by Daylightissa on perspektiivin vaihtuminen sen mukaan, missä roolissa pelaaja on. Selviytyjät pelaavat kolmannesta perspektiivistä, jossa voi aina vilkuilla ympärilleen ja olkansa yli. Heidän täytyy löytää täydellinen tasapaino ripeän liikkumisen ja hiljaa toimimisen välillä. Melua pitävä pelaaja kiinnittää helposti murhaajan huomion – ja sitten roiskuu veri. Selviytyjä voi yrittää hidastaa murhaajaa ympärillään olevilla esineillä ja ehkä saada tarpeeksi etumatkaa karistaakseen tämän. Murhaaja tarkastelee maailmaa tunnelmallisesta ensimmäisestä perspektiivistä ja näkee tärkeät asiat – kuten liian äänekkään selviytyjän – korostettuna ruudullaan. Kuolema voi siis hyvinkin olla nurkan takana.

Bonuspelit: Knowledge is Power (PlayLink) ja Here They Lie (PSVR)

Mafia III:n ja Dead by Daylightin lisäksi elokuussa luvassa on kaksi bonuspeliä. Niistä ensimmäinen on PlayLinkin tietovisa Knowledge is Power, jossa pelaajat pääpelaaja pääsee ottamaan mittaa toistensa nokkeluudesta. Toisena bonuspelinä on PSVR-peli Here They Lie, jossa pelaaja tutkii painajaismaista kaupunkia, jossa pahansuovat olennot väijyvät joka nurkan takana.