Nämä yksityiskohdat missasit GTA 6 -trailerista

Mainos
Vuosikymmenen odotettu Grand Theft Auto VI -peli on viimein muuttunut konkreettiseksi, vaikka pelin julkaisuun onkin vielä noin parisen vuotta aikaa.

Pelin viime yönä julkaistussa ensimmäisessä trailerissa päästiin näkemään odotettua enemmän Vice Citya, sen ihmisiä, ajoneuvoja, maisemia ja Leonidan osavaltiota.

Traileriin oli piilotettu myös paljon pieniä yksityiskohtia, joista GTA-pelit ovat muutenkin tunnettuja. Listaamme ohessa niistä muutamia hassuja.

Mainos

Kauppakeskuksen härski slogan

Vice Cityn taivaalla lentelee vesitaso, joka markkinoi pelissä oletettavasti olevaa kauppaketjua, 919:tä. Kaupan slogan on ”Why sixtynine, when you can Nine 1 Nine”.

Läppä on luonnollisesti viittaus 69-seksiasentoon ja markkinointilauseeseen, jota kauppaketjut eivät oikeasti kehtaisi käyttää.

Tuttu kasariauto

Cheetah, eli Ferrari Testarossa, joka nähtiin GTA Vice Cityssa on tullut takaisin. Trailerissa nähtiin auto, jonka erikoisrekisterikilpikin alleviivaa automallia. Auton rekisterikilvessä nähdään myös Leonidan osavaltion tunnus.

Lääketeollisuus saa osakseen vittuilua

Pelissä nähdään hassu mainos Angstipan-lääkkeestä, joka turruttaa tunteet ja antaa neljätuntisen erektion. Pienellä printattu teksti kehottaa lääkkeen käytössä äärimmäistä varovaisuutta. Tämä on viittaus siihen, että Yhdysvalloissa lääkebisnes on varsin villiä esimerkiksi opiaattien osalta.

Breaking News!

Weazel News -uutiset ovat jälleen täällä. Uutistoimisto on parodia amerikkalaisesta Fox News -uutisjätistä. Kaikki ”Näätäuutisten” uutiset kuitenkin näyttävät aivan samoilta kuin oikean maailman esikuvansa, ”Kettu-uutisten” jutut Yhdysvalloissa.

Aidot esikuvat

Yllä olevassa pidätyskuvassa nähdään, miten Vice Cityn sheriffin lätkä on hyvin samanlainen kuin Floridan osavaltion Fernandina Beachin poliisin lätkä.

Samassa pidätyskuvassa nähdään tatuoitu mies, jonka otsatatska on samanlainen kuin Jared Leton tähdittämällä Jokeri-hahmolla Suicide Squad -elokuvassa vuonna 2016.

Florida Man

Toisessa uutisklipissä nähdään sähke, jossa puhutaan ”Leonida manista”. Tämä on GTA:n vastine ”Florida Manille”, sillä Leonida on GTA 6 -pelin Florida.

Florida Man on puolestaan vuonna 2013 ensimmäisen kerran popularisoitu internet-meemi, joka viittaa ihmisten irrationaalisiin tai mielipuolisiin tekoihin Yhdysvaltain Floridan osavaltiossa. Internetin käyttäjät tyypillisesti lähettävät linkkejä uutisjuttuihin ja artikkeleihin, jotka kertovat epätavallisista tai oudoista rikoksista ja muista Floridassa tapahtuvista tapahtumista, ja juttujen otsikot alkavat usein sanoilla ”Florida Man…” teki sitä ja tätä.

Florida Man -termin on viimeaikona haastettu olevan herjaava ja stereotypioita lisäävä nimittelynimi ns. ”urpoille floridalaisille”.

Alkoholiton olut trendaa GTA:ssakin

GTA-pelisarjan oma härski olutmerkki Piꞵwasser on saanut alkoholittoman version Leonidan kauppojen hyllyille nimeltä Piꞵwasser Nein. Piꞵwasserin logossa nähdään nainen pissaamaan olutpulloon ja nimikin viittaa kuseen.

Ovi täynnä yksityiskohtia

Trailerin viimeisessä kuvassa pelin pääpariskunta hyökkää huoltoasemalle, jolloin sen ovesta paljastuu kiinnostavia tarroja. Petty Forever on viittaus Tom Pettyyn, Tom Petty and the Heartbreakers -yhtyeen laulaja-kitaristiin, joka vastaa GTA 6 -trailerin biisistä.

Vihreä kolmio kuvastaa GTA 5:stä tuttua Illuminatia, Pindayho Cerveza on viittaus tuhmaan sanaan ja virhreässä räiskyvässä tarrassa kauppias kertoo, ettei ota enää vastaan käteistä, jota on säilytetty alushousuissa.

Milloin GTA VI oikein julkaistaan?

Grand Theft Auto VI julkaistaan vuonna 2025 PlayStation 5:lle ja Xbox Series X|S:lle. Sen PC-versiota joudutaan Rockstar Gamesin tapaan odottamaan vuoden kauemmin aina vuoteen 2026 asti. Kurkkaa myös pelin omat verkkosivut tästä.

Mainos