Mainos
Naughty Dogin toinen puheenjohtaja Neil Druckmann on selittänyt, millaisen prosessin studio kävi läpi päättäessään, mitä peliä kehittää seuraavaksi.

Kinda Funny -julkaisun haastattelussa Neil Druckmannilta kysyttiin, tunteeko hän paineita luoda toinen The Last of Usin tai Unchartedin kaltainen hittipeli, josta Naughty Dogin omistava Sony voisi tehdä multimediafranchisingin ja tukea sitä vuosia eteenpäin.

Mainos

Druckmann vastasi sanomalla, että studion menestys on antanut sille sen ylellisyyden, että se voi valita, mitä se haluaa tehdä.

– Olen onnekas, ettei minun tarvitse ajatella niin. Liityin studioon, joka oli jo niin menestynyt, että pystyimme olemaan eräänlaisia primadonnia ja tekemään mitä tahansa. Tiedän, ettei kaikilla ole tätä etuoikeutta.

– Joten jokaisen projektin lopussa tutkimme tarkoituksella useita eri projekteja. Jotkut niistä saattavat olla jatko-osia ja sitten joukko uusia ideoita, ja sitten todella tunnemme, että ’missä intohimomme on?’ Koska se on se palo, jonka on ylläpidettävä vuosia eteenpäin. Ja jos valitsee väärän projektin ja palaa loppuun siitä ideasta, koska ei ole ollut niin intohimoinen sitä kohtaan, kahden vuoden kuluttua neljän vuoden projektista on kusessa. Näin teet mielestäni keskinkertaista mitä tahansa – jos menetät innostuksesi siitä.

Druckmann ei halunnut paljastaa, onko studio päättänyt työstää The Last of Us Part 3:sta vai jotain muuta.

– Tiedän, että fanit haluavat Last of Us Part 3:n. Kuulen siitä koko ajan ja voin vain sanoa, että katsokaa, olemme jo seuraavassa projektissamme, joten päätös on jo tehty. En voi sanoa, mikä se on, mutta se on prosessi, jonka kävimme läpi, että harkitsimme paljon eri asioita ja valitsimme sen, josta olimme eniten innoissamme.

The Last of Us -sarjaa on myyty yli 37 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun se debytoi vuonna 2013, ja se on tällä hetkellä valokeilassa HBO:n tv-sovituksen menestyksen ansiosta.

Sarjan debyyttikauden finaali sai ensi-iltansa sunnuntaina ja keräsi HBO:n mukaan ennätykselliset 8,2 miljoonaa katsojaa.

Druckmann kertoi hiljattain BuzzFeedille, että Naughty Dog on siirtynyt Uncharted-sarjasta eteenpäin ja voisi tehdä samoin The Last of Usin kanssa, jos se päättäisi olla jatkamatta sarjan kolmatta pääosaosaa.

Huolimatta sarjan kaupallisesta ja kriittisestä menestyksestä Druckmann sanoi, ettei Sony painostaisi yhtiötä jatkamaan Ellien ja Abbyn tarinaa, joka kerrottiin vuonna 2020 ilmestyvässä Last of Us Part 2:ssa.

– He ovat tukeneet meitä joka askeleella, jotta voimme seurata intohimojamme – mikä tarkoittaa sitä, että vain koska jokin on menestynyt, ihmiset luulevat, että on olemassa kaikki tämä paine ja meidän on tehtävä jatko-osa. Näin ei ole, hän sanoi.

– Meille Uncharted oli mielettömän menestyksekäs – Uncharted 4 oli yksi myydyimmistä peleistämme – ja nyt voimme tehdä viimeisen pensselinvedon tarinaan ja sanoa, että olemme valmiita. Jatkamme eteenpäin. Samoin The Last of Usin kohdalla on meistä itsestämme kiinni, haluammeko jatkaa sitä vai emme.

Mainos