Mainos

Crash Bandicoot, Uncharted ja The Last of Us -peleistään tuttu Naughty Dog -pelitalo nauttii suurta suosiota pelaajien keskuudessa, sen tekemien laatupelien ansiosta. Pelitalosta on kuitenkin paukkunut ovet niin vapaaehtoisissa kuin pakotetuissakin merkeissä viime vuosien aikana.

Nyt Naughty Dog -pelitalon entinen työntekijä, David Ballard twiittaa joutuneensa vuonna 2015 yhtiössä seksuaalisen häirinnän kohteeksi, joka ajoi hänet masennukseen. Hän väitti Sonyn tarjonneen miehelle 20 000 dollarin suuruista rahaa siitä, ettei hän puhuisi asiasta julkisesti.

Mainos

Naughty Dog on reagoinut Ballardin väitteisiin nopealla tahdilla.

– Tietojemme ja tutkimustemme perusteella, emme ole löytäneet näyttöä ex-työntekijä Dave Ballardiin kohdistuneista seksuaalista hyväksikäyttötapauksista Naught Dogin tai Sonyn studioilla.

Sony kertoo myös suhtautuvansa erittäin vakavasti kaikkiin seksuaalisiin ja henkisiin häirintätapauksiin ja työpaikkakiusaamiseen.

Ballard työskenteli Naughty Dog -pelitalolla kuusi vuotta Uncharted ja The Last of Us -pelien parissa. Mies on ollut vuodesta 2015 saakka työttömänä.