Naughty Dogin hahmotaiteilija puolustaa mustien hiustyylejä videopeleissä

Mainos
Naughty Dogin hahmotaiteilija on sanonut, ettei ole ”mitään tekosyytä” sille, ettei nykypeleissä ole aitoja ja laadukkaita mustien kampauksia.

Puhuessaan osana Kinda Funnyn tuottamaa lyhyttä dokumenttia, jota isännöi toimittaja Blessing Adeoye Jr., hahmotaiteilija Del Walker sanoi:

– Nykyisin etuna on se, että sinulla ei ole tekosyitä, koska tekniikka voi tukea sitä, mitä tarvitset. Nyt kyse on vain siitä, että sinulla on tietoa ja että käytät mustien ihmisten resursseja kysyäksesi ’onko tämä oikein’.

Mainos

Walker, joka työskentelee tällä hetkellä hahmotaiteilijana Naughty Dogilla, työskenteli aiemmin Rocksteadylla ja suunnitteli muun muassa Deadshotin tulevaan Suicide Squad: Kill the Justice League -peliin.

Letti minttiin peleissäkin

Lyhytelokuvassa tutkitaan mustien kampausten puutetta nykyaikaisissa videopeleissä, jopa joissakin viime vuosien suurimmista peleistä. Elden Ring, joka voitti lukemattomia Game of the Year -palkintoja, nostetaan lyhytelokuvassa esiin pelinä, josta puuttuu mielekkäitä mustien kampauksia.

Walker jatkaa kertomalla siitä, millaisia haasteita kehittäjät kohtaavat lähestyessään mustia hiuksia ja miten pelinkehityksessä tapahtuneet muutokset ovat muuttaneet lähestymistapaa.

– Se alkaa ensin luokalla, oppitunnilla, joka on yleensä se, mikä vie eniten aikaa. Kunhan vain esitellään ihmisille ajatus siitä, että on olemassa erilaisia hiustekstuureja ja -tyylejä, Walker valistaa.

– Erityisesti mustien hiusten kohdalla halutaan valita jompikumpi työtavoista. Joko haluat yksinkertaistaa mahdollisimman paljon tai sitten haluat valita toisen reitin, jossa menemme todella hienoihin yksityiskohtiin sijoittamalla paljon polygoneja. Xbox 360:n aikakaudella ongelmana oli se, että sinulla ei ollut tarpeeksi [tehoa] mustien hiusten täyttämiseen.

Työyhteisö määrittää

Lyhytelokuvassa tuodaan esiin myös alueelliset erot kehityksessä ja se, miten se voi vaikuttaa kehitystiimin monimuotoisuuteen, mikä puolestaan vaikuttaa esimerkiksi hahmojen luomiseen ja pelin sisäisiin kampauksiin.

Animal Crossingin kaltaisissa pelisarjoissa ei edes ollut mahdollisuutta antaa hahmolle tummempaa ihonväriä. Kuten eräs videon kirjoittaja huomauttaa, ainoa tapa saada tummempi iho oli jättää Nintendo DS -käsikonsoli ulos hetkeksi, jotta hahmo ruskettuisi.

Videon lopuksi Walkerilta kysytään, mikä on hänen mielestään ratkaisu kehittäjille jatkossa ja miten kehittäjät voivat lähestyä mustia hiuksia peleissä.

– Mennä jonkun luo, joka tietää paljon enemmän kuin sinä. Mennä jonkun luo, joka tietää paitsi mustana olemisesta myös mustista hiuksista, ja sanoa: ”Voisitko näyttää meille paljon asioita, jotka ovat mielestäsi siistejä?” ja työskennellä siitä käsin sen sijaan, että tekisi jotain puolivillaista, Walker summaa.

Mainos