Mainos
Yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja, näytelmäkirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja kirjailija Tyler Perry on huolissaan tekoälysovelluksista, joilla voi olla negatiivinen vaikutus elokuva-alan työntekijöihin.

Tyler Perry on nähnyt, mitä tekoäly pystyy tekemään, ja on huolissaan elokuva-alan tulevaisuudesta. Hän on keskeyttänyt 800 miljoonan dollarin laajennussuunnitelmansa Atlantan studiollaan, kun hän näki OpenAI:n tekstistä videoon mallin Sora, joka luo elokuvamaisia videoita.

Mainos

Perry kertoi Hollywood Reporterille, että tekoäly voi korvata monia työtehtäviä ja vaatii alan yhteistä toimintaa sen sääntelemiseksi. Hän on käyttänyt tekoälyä kahdessa elokuvassa, jotka julkaistaan pian.

Sora on tekoälymalli, joka voi luoda realistisia ja mielikuvituksellisia videoita tekstiohjeiden perusteella. Sora käyttää tekstiehtoista diffuusiomallia, joka on opetettu yhteisesti videoilla ja kuvilla, jotka vaihtelevat keston, resoluution ja kuvasuhteen suhteen.

Sora hyödyntää transformer-arkkitehtuuria, joka hyödyntää videoiden ja kuvien latenttikoodeja. Sora pystyy tuottamaan minuutin pituisia korkealaatuisia videoita. Sora on yleispätevä malli visuaalisille tiedoille ja se voi simuloida fyysistä maailmaa liikkeessä.

OpenAI ei ole ilmoittanut, milloin Sora tulee julkiseksi, mutta se on sanonut, että se aikoo tehdä niin tulevaisuudessa. Julkaisua estelee toistaiseksi se, että yhtiö tietää, että osa ihmisistä aikoo käyttää sitä välittömästi vääriin tarkoituksiin. Väärissä käsissä työkalu tuleekin olemaan melko vaarallinen.

Mainos