Mainos
Take-Two on ilmoittanut, että Grand Theft Auto 6:n kehittämistä ei keskeytetä, jos amerikkalaisten näyttelijöiden ammattiliiton SAG-AFTRA:n jäsenet päättävät jatkaa videopelien lakkoilua.

Liiton jäsenet äänestivät hiljattain 98,32-prosenttisesti lakkoluvan puolesta Interactive Media Agreement -sopimuksessa, joka kattaa jäsenten työskentelyn videopelien parissa.

Tämä ei välttämättä tarkoita, että lakkoon ryhdyttäisiin, mutta se tarkoittaa, että jos SAG-AFTRA ei saa hyväksyttävinä pitämiään ehtoja neuvotellessaan Interactive Media Agreement -sopimuksesta, se voi kutsua lakon koolle heti, koska se tietää, että sen jäsenet jo tukevat päätöstä.

Mainos

Lokakuusta 2022 lähtien SAG-AFTRA on käynyt neuvotteluja useiden videopeliyhtiöiden ja niiden esitystuotantohaarojen kanssa, mukaan lukien Activision, EA, Epic Games ja Take-Two.

Tähän mennessä neuvottelut ovat epäonnistuneet, koska SAG-AFTRA kutsuu niitä ehdoiksi, joita ei voida hyväksyä ”joissakin jäsenillemme kaikkein kriittisimmissä kysymyksissä, kuten inflaation mukana pysyvissä palkoissa, tekoälyn hyväksikäyttöä koskevan suojan ja perusturvatoimien osalta”.

Keskiviikkona Take-Twon tulosjulkistuksen aikana toimitusjohtaja Strauss Zelnick sanoi olevansa toiveikas sopimuksen aikaansaamisen suhteen, kun neuvottelut jatkuvat tässä kuussa, mutta totesi myös, että yhtiö on ”suojattu”, jos neuvottelut eivät suju suunnitelmien mukaan.

Kyselytunnilla häneltä kysyttiin: ”Jos ääninäyttelijät ja liikkeenkaappaajat menisivät lakkoon, hidastaisiko se Rockstarin seuraavan Grand Theft Auton tuotantoa?”. Onko Rockstarilla sellaisia työsopimuksia, jotka antaisivat näyttelijöille mahdollisuuden työskennellä lakon aikana?”.”

– Neuvottelujen odotetaan jatkuvan ensi viikolla. Olemme optimistisia, arvostamme suuresti kaikkia lahjakkuuksiamme, arvostamme erinomaisia työsuhteita ja odotamme innolla, että pääsemme sopimukseen, joka palvelee kaikkia, Zelnick vastasi.

– Tämä on aina ollut lähestymistapani. Olen urani aikana ollut mukana työmarkkinaneuvotteluissa kaikilla viihdeteollisuuden aloilla, ja ne ovat aina sujuneet hienosti. Siinä tapauksessa, että ne eivät sujuisi hyvin, olemme täysin suojattuja, hän jatkoi.

Rockstar ilmoitti aiemmin tänään, että Grand Theft Auto 6 saa ensimmäisen trailerinsa joulukuussa studion 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Mainos