Mainos
NBA 2K -pelisarja nautiskelee häiriöttömästi koripallopelien kuninkuudesta. Simulaatioon tähtäävä sarja ilakoi uuden osansa, NBA 2K21 -pelin voimin peräti kahdella eri formaatilla, joista ensimmäiseksi kauppoihin putkahti tämä nykyisen konsolipolven versio.

Siinä, missä EA ravaa ykkösratsuna Fifan ja Änärin parissa pelimarkkinoiden kuninkuusajoissa, on 2K Games ykkönen koripallogenressä. Vuonna 2020 konsolisukupolvi vaihtuu, joten NBA 2K21 -pelejä julkaistaan peräti kaksin kappalein. Tässä niistä ensimmäinen, PS4- ja Xbox One -sukupolven painos.

Mainos

Hey, bro!

NBA 2K21 luottaa Hollywood-tähdillä väritettyyn elokuvamaiseen uratilaansa. Pelaaja voi tuttuun tapaan luoda joko itsensä näköisen skandinaavikon erillisellä puhelinsovelluksella, kuvaamalla omaa naamaansa kaikista eri suunnista tai sitten tekemällä valmiista kasvomuoteista oman afroamerikkalaisen jättiläisensä.

Omalla hahmolla lähdetään sitten jälleen kerran yliopiston kampukselta tavoittelemaan uraa kansainvälisessä koripalloliigassa, jossa miljoonasopimukset ja julkisuus houkuttelevat.

Tarinassa seurataan tänä vuonna kuolleen isänsä varjossa elävää nuorukaista, jolla on ongelmia romanssinsa kanssa. Tarina muistuttaa huonoa Salkkarit-jaksoa, joka ei aivan kaikkia sytytä.

Olipa muuten pelihahmo vitivalkoinen kalkkuna tai tumma kuin yö, on pelihahmolla tarinassa mustan miehen ääni. Tämä aiheuttaa varsin hauskoja tilanteita, kun ruudussa näkyy itsensä näköinen heebo puhumassa sujuvaa urbaaniamerikkaa.

Pelin puhelinsovelluksella voi skannata oman naamansa pelin uratilaan. Allekirjoittaneella otti parikin yritystä, ennen kuin generaatio lopulta onnistui.

Ne uudet jutut?

Mitä uutta NBA 2K21 tuo mukanaan. Ei paljon, mutta jotakin. Tekoälyn kerrotaan parantuneen merkittävästi edellisestä. Todellisuudessa tekoäly on kuitenkin yhtä tyhmä kuin ennenkin. Esimerkiksi tietokonepelaajat saattavat rynniä suin päin ulos pelialueelta aiheuttaen virheen. AI-pelaajat myös hidastelevat omituisesti kesken juoksun ilman syytä. Tyhmyys on edelleen ikävästi läsnä. Vuosikausia pelissä olleita virheitä on jätetty huomiotta.

Merkittävin pelaamiseen liittyvä uutuus on heittojen tähtääminen Pro Stick -tilassa pelkän ajoituksen sijaan. Toki heittomuotoa voi muuttaa, mikäli tähtääminen ei maistu. Tähtäystila vaatii harjoittelua, mutta korin heitossa onnistuessaan se myös palkitsee isosti.

MyTEAM-tilan uutuus on G.O.A.T. Team, jossa pelaaja voi luoda unelmien joukkueen nykyisistä ja ikivanhoista NBA-staroista.

MyCAREERin uutuus on tarina, jossa eletään isän varjossa ja jahdataan tyttöystävää. Uutena naapurustona on biitsialue, jossa värit ovat kirkkaat ja 1v1-, 3v3- ja 5v5-höntsäpelaaminen yllättävän virkistävää keltaisiin halleihin verrattuna.

Kaiken lisäksi nyt myös tarjolla on vielä USA Basketball -joukkueita, joita voi keräillä MyTEAMissa ja joiden varusteilla koristaa omaa hahmoaan.

Pelattavuus hiottua timanttia

Itse pelattavuus on parasta joukkueurheilupelaamista, mitä on saatavilla. Toisaalta se on ollut sitä jo useamman vuoden ajan, eikä tähän ole tullut minkäänsorttista muutosta.

Vaikka itse pelaaminen onkin käteen sopivaa, on kaikki pelilliset riemut ja panostus kentällä käytävään sisältöön jääneet mikromaksuavusteisten grindausten varjoon. Sen sijaan, että itse pelaamisen hauskuuteen oltaisiin panostettu, effortit on laitettu pelaajien lomapakoiden härskiin tyhjentämiseen oikean rahan avulla tapahtuviin lisäostoksiin.

Parhaimmillaan NBA 2K21 onkin kavereiden kanssa pelatessa, ilman sen suurempia tavoitteita.

Väliotsikko

Graafisesti peli ei ole kehittynyt enää pariin vuoteen. Pelaajat näyttävät todella hyviltä hikisine nahkoineen, tukkineen ja fysiikan laskemine vaatteineen, mutta yleisö ja kaikki kentän laidalla olevat hahmot ovat edelleen muovisia low poly -ukkeleita. Kentät näyttävät samalta kuin aiemminkin eikä mikään muukaan ole muuttunut.

Musiikki sen sijaan on päivittynyt tämän vuoden biitteihin, joista vastaavat mm. The Weeknd, Snoop Dogg ja Lauren Declasse.

Kannattaako ostaa?

NBA 2K21 on kaunis, erittäin fluidisti soljuva ja pahuksen hauska kaksinpelinä – etenkin samalta sohvalta, sillä verkkopelaamisessa esiintyy erikoisia jäätymisiä. Itse sisältökokonaisuutena se on keskittynyt kuitenkin mikromaksuihin ja huutaa jokaisessa välissä kolehtia. Toivottavasti pian julkaistava uuden sukupolven NBA 2K ottaa uuden suunnan kehityksessä ja tarjoilee rehellisempää peliviihdettä rahan ruinaamisen sijaan.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
NBA 2K21
65 %
Edellinen artikkeliTänään tv:stä Will Smith -leffa, joka kuvattiin onnistuneesti ilman lisäottoja
Seuraava artikkeliTällaiset ovat uudet iPadit
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
nba-2k21-arvosteluNBA 2K21 on kaunis, erittäin fluidisti soljuva ja pahuksen hauska kaksinpelinä – etenkin samalta sohvalta. Itse sisältökokonaisuutena se on keskittynyt kuitenkin mikromaksuihin ja huutaa jokaisessa välissä kolehtia. Toivottavasti uuden sukupolven NBA 2K ottaa uuden suunnan kehityksessä ja tarjoilee rehellisempää peliviihdettä rahan ruinaamisen sijaan.