Mainos
Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n arvion mukaan Suomen peliala on kokonaisuutena vahvistunut vuonna 2017 roimasti. Siitä esimerkkinä on peräti neljän peliyhtiön listautuminen pörssiin. Suomen peliala juhlii jälleen vahvaa menestystään järjestämällä perinteisen The Finnish Game Awards -gaalan Helsingissä 24. huhtikuuta.

Suomen pelialan keskiluokka on vahvistunut selvästi, vaikka koko toimialan liikevaihto laskikin hieman 2,36 miljardiin euroon. Yli 50 henkeä työllistävien ja yli 10 miljoonan euron liikevaihtoa tekevien yritysten määrä kasvaa edelleen ja niissä myös työntekijämäärä on kasvussa.

Neljän peliyhtiön listautuminen pörssiin vuonna 2017 on jo itsessään todella merkittävä virstanpylväs. Rovio, Remedy, Next Games ja Nitro Games ovatkin selkeästi edelläkävijöitä myös liiketoiminnan kehittämisessä pelikulttuurin rakentamisen ohella. Muutenkin startup- ja yhteistyöhenki pelialalla jatkuu esimerkillisellä tavalla.

Mainos

Uusien peliyritysten ja pelijulkaisujen määrä on säilynyt vuonna 2017 edellisvuoden tasolla. Uusia pelejä julkaistiin noin 150 kappaletta. Näistä merkittävin osa oli mobiilipelejä, mutta myös lisätyn ja virtuaalitodellisuuden toteutukset ovat lisääntyneet.

– Vaikka vuosi 2017 ei ollut näkyvää ilotulitusta, paljon oikeita asioita tapahtui. Suomen peliala vahvistui kokonaisuutena siitä huolimatta, että maailmalla kilpailu kiristyi, käyttäjähankinnan kustannukset nousivat ja työntekijäpula vaivasi edelleen. Suomi on yhä Euroopan kolmen suurimman pelinkehittäjämaan joukossa!, toteaa Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

The Finnish Game Awards


Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n järjestävät The Finnish Game Awards -gaalan 24.4.2018. Tilaisuudessa palkitaan muun muassa vuoden 2017 parhaat pelit (Games of the Year), vuoden tulokasyritys (Rookie of the Year) ja vuoden luova saavutus (Creative Achievement of the Year).

Tämän vuoden The Finnish Game Awards -ehdokkaat löytyvät osoitteesta http://www.neogames.fi/fga18/. Samassa osoitteessa voi myös seurata gaalailtaa suorana videolähetyksenä. Siellä julkistetaan lisäksi illan voittajat ja kuvia gaalasta 24.4.2018 klo 20.30. Sosiaalisessa mediassa gaalaa voi seurata tunnuksella #fga18.

Gaalan sponsoreina toimivat Rovio, Unity Technologies Finland, Supercell, RedLynx, Housemarque, Small Giant, Colossal Order, PlayRaven, Futureplay, Seriously, Critical Force ja MotionVolt.

Mainos