Mainos
Bird Box -draama-kauhu-scifi-elokuva nousi Netflixin suosituimmaksi elokuvaksi joulun pyhinä. Elokuva aiheutti myös someilmiön, jossa ihmiset sekoilivat mm. liikenteessä silmät sidottuina.

Toinen kohu nousi elokuvassa näytetystä kohtauksesta, jossa on käytetty aitoa junaonnettomuuskuvaa vuodelta 2013. Netflix kertoi onnettomuusvideon olevan kuvapankkiklippi, joka ostettiin Pond 5 -palvelusta.

Lac-Meganticin kaupungissa sattuneessa tragediassa kuoli 47 ihmistä, kun valvomaton, raakaöljyä kuljettanut juna suistui kiskoilta ja räjähti massiiviseksi tulipaloksi. Räjähdys tuhosi samalla osan kaupungista.

Mainos

Nyt kanadalaiset haluavat Netflixin vastuuseen. Someilmiölle ei voida mitään, mutta vuoden 2013 Quebecin raideonnettomuus oli liikaa. Kanadalaiset ottivat asian vakavasti, eivätkä olisi halunneet nähdä viihde-elokuvassa omaa kotikaupunkiaan tosielämän onnettomuuden kourissa. Asia on nyt jopa Kanadan parlamentin käsittelyssä.

Netflix ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaan mitenkään.

Bird Box on edelleen katsottavissa palvelussa, mutta mikäli asia etenee oikeuteen, saattaa tilanne muuttua. Siksi Bird Box kannattaakin vilkaista vaikka tulevan viikonloppuna, mikäli se on vielä katsomatta.