Mainos
Netflixiin suunniteltu Gorillaz-elokuva on romutettu, kertoo keulahahmo ja sanoittaja Damon Albarn.

Stereogumille puhuessaan Albarn vahvisti, että suoratoistoalustan taloudellisten leikkausten vuoksi elokuva, jossa fiktiivisen bändin jäsenet näyttelisivät, ei etene.

Konkreettisesti Albarn viittaa siihen, että yhtiö teki liikaa sisältöä ja päätti leikata elokuvatarjontaansa.

Mainos

– Kyllä, Albarn sanoi, kun häneltä kysyttiin, onko elokuva keskeytetty pysyvästi.

– Toisin sanoen, ja nimiä mainitsematta, koska koko asiaa ei ole vielä ratkaistu: suoratoistoalusta, jolle olimme tekemässä elokuvaa, on vetäytynyt. He alkoivat panikoida, koska he tekivät liikaa sisältöä ja päättivät vähentää elokuvatarjontaansa. Ja kuten Hollywoodissa on vuosikymmeniä ollut tapana, kaveri, jonka kanssa teimme yhteistyötä, on siirtynyt toiseen yhtiöön.

Gorillaz-tekijät Albarn ja Jamie Hewlett olivat vihjailleet kuvitteelliseen bändiin perustuvaa elokuvaa jo vuosia. Aiemmissa haastatteluissa he ovat puhuneet avoimesti pitkästä projektista, vaikka mitään todellista tietoa siitä, mihin elokuva voisi keskittyä, ei ollut puhuttu.

Ennen elokuvan peruuttamista Albarn kertoi vuonna 2020 La Terceran haastattelussa, että sopimukset oli allekirjoitettu ja käsikirjoitukset kirjoitettu ja että elokuvasta tulisi ”yksi tunti puhdasta fiktiota musiikin kera”.

Vaikka ei tiedetä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan projektille, Albarnin kommentit siitä, että mies, jonka kanssa he työskentelivät, siirtyy pois Netflixistä, voivat viitata siihen, että elokuvalla on mahdollisuus saada muuta tuotantoapua eri yhtiöltä.

Toistaiseksi fanien on kuitenkin väistyttävä Gorillazin uusimman albumin, Cracker Islandin, parissa, jonka on määrä ilmestyä 24. helmikuuta 2023.

Gorillaz-bändi tuli alunperin tunnetuksi vuonna 2001 julkaistulla debyyttialbumillaan ”Gorillaz”.

Bändi koostuu virtuaalisista hahmoista, joita esitetään animaatioina musiikkivideoissa ja live-esityksissä. Gorillazin perustajat, Blur-yhtyeen Damon Albarn ja graafikko Jamie Hewlett, loivat bändin yhdistämällä Albarnin musiikin ja Hewlettin animaatiotaidot.”Gorillaz” -albumin julkaisun jälkeen bändi saavutti nopeasti kansainvälisen menestyksen, ja albumilta julkaistiin useita suosittuja singlejä, kuten ”Clint Eastwood”, ”19-2000” ja ”Tomorrow Comes Today”.

Bändi on jatkanut menestystään vuosien varrella, julkaissut useita muita albumeita, tehnyt yhteistyötä monien muiden artistien kanssa ja esiintynyt useilla suurilla festivaaleilla ympäri maailmaa.

Mainos