Mainos
Tänä digitaalisena aikakautena elämän painajaisia ovat kuolema, verot ja suosikkisuoratoistoalustasi liian usein tapahtuva hinnankorotus.

Useimmat suoratoistopalveluntarjoajat ovat nostaneet hintojaan vuosien varrella, mutta Netflix on ollut erityisen syyllinen hintojen korottamiseen. Netflixin tilaajien onneksi näyttää siltä, että alustan nykyiset tilaushinnat pysyvät ennallaan – ainakin ensi vuoden ajan.

”Pidimme niitä pitkälti taukoa maksullisen jakamisen käyttöönoton aikana, joten se on odotettavissa”,

Mainos

– Olemme odottaneet, että mainosten – uuden tulovirran – tulot kasvavat vähitellen, joten sen ei odoteta olevan suuri tekijä tänä vuonna. Olemme siis edelleen tavoitteessa. Suurin osa liikevaihtomme kasvusta tänä vuonna tulee uusien maksullisten jäsenyyksien kautta tapahtuvasta volyymin kasvusta, ja se johtuu suurelta osin maksullisen jakamisen käyttöönotosta, Netflixin talousjohtaja Spencer Neumann sanoi yhtiön tuloskatsausvideolla keskiviikkona.

Maksullinen jakaminen on tietysti Netflixin liiketoimintaverbiikka salasanojen jakamiseen puuttumiselle.

Aiemmin tänä vuonna alusta teki niin, että tilaajien oli oltava samassa internetissä, jotta he voivat jakaa tilinsä.

– Kanadassa, joka on mielestämme luotettava ennuste Yhdysvaltojen osalta, maksullinen jäsenpohjamme on nyt suurempi kuin ennen maksullisen jakamisen aloittamista, ja tulojen kasvu on kiihtynyt ja kasvaa nyt nopeammin kuin Yhdysvalloissa, Netflixistä kerrotaan.

Maksullisen jakamisen käyttöönoton jälkeen yhtiö on ottanut käyttöön erilaisia lisäkontrolleja, joilla tilaajat voivat hyödyntää menetelmää.

”Olemme päätyneet harkittuun lähestymistapaan tilijakamisen rahaksi muuttamiseksi, ja alamme ottaa sitä käyttöön laajemmin vuoden 2023 alusta alkaen”, yhtiö kertoi aiemmin neljännesvuosittaisessa lausunnossaan.

”Kuunneltuamme kuluttajapalautetta aiomme tarjota lainaajille mahdollisuuden siirtää Netflix-profiilinsa omalle tililleen, ja jakajille mahdollisuuden hallita laitteitaan helpommin ja luoda alatilejä (”lisäjäsen”), jos he haluavat maksaa perheen tai ystävien puolesta.

Lisäksi Netflix on ottanut käyttöön mainosrahotteisen version palvelustaan joissain maissa.

Mainos