Mainos
Nintendo Switch saa oman 2D-Mario-tasoloikkansa Wii U -konversion myötä. Odotettu käännös – vai jääkö tästä rahastuksen maku?

New Super Mario Bros U Deluxe paketoi Wii U:lle alunperin ilmestyneet 2D-Mario-pelit New Super Mario Bros U:n ja New Super Luigi Bros U:n samaan pakettiin, sekä heittää hieman extraa sekaan. Mikäli pelaaja on jo pelannut kumpaakin peliä aiemmin, ei uutta ole kylliksi, jotta kannattaisi tätä settiä hommata. Ellei sitten nimenomaisesti tahdo kokea kannettavassa muodossa samoja reissuja.

Mainos

Kuka saa jämähahmon?

New Super Mario Bros -pelit Wii:llä, Wii U:lla ja nyt Switchillä mahdollistavat 4:n pelaajan samanaikaisen höntyilyn kentällä, joka on ehkäpä se kaoottisuudessaan se paras tapa kokea Marion 2D-seikkailut.

Deluxe versio tiputtaa pois toisen Toad-hahmon ja tilalle saapuu Marion, Luigin ja Toadin lisäksi helppo Toadette ja helpoin Nabbit. Yksi neljästä pelaajasta on siis pakotettu ottamaan hahmokseen helpotuksia sisältävän hahmon, mikä kaveriporukassa voi olla tylsää, muttei ehkä haittaa perheen pienimpien kanssa pelatessa.

Hyviä variaatioita

Kentät New Super Mario Bros U:n puolella ovat varmaa laatua, ilman sen suurempia riskejä. Hahmojen toisistaan hieman poikkeavat ominaisuudet antavat oman mausteensa pelaamiseen, pitäen silti makutason toimivan neutraalina.

New Super Luigin puolella kentät ovat tiiviimpiä, täynnä isompia riskejä ja aikaakin on kentän selvittämiseen kolme kertaa vähemmän, kuin Marion puolella. Luigi lisäksi hyppää korkeammalle ja on ilmavuudeltaan leijuvampi kuin Mario, mikä tuo pelaamiseen uudenlaista haastetta.

Mukana Deluxessa on myös muutama minipeli sekä haastemuoto, jotka tuovat pientä lisäarvoa pelin jo kahlanneille.

Kaiken kaikkiaan New Super Mario Bros U Deluxe on taattua 2D-Marioa, joka ei ota uudistustensa suhteen juurikaan riskejä. Peli toimii mielenkiintoisten, joskin tutun oloisten, kenttien myötä välipalana Mario-nälkään, muttei juuri täytä vatsaa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
New Super Mario Bros U Deluxe
70 %
Edellinen artikkeliUudella Godzilla: King Of The Monsters -trailerilla mutaa ja tavaraa lentelee tonneittain
Seuraava artikkeliPlayStation lopettamassa Vita-käsikonsolin tuotannon
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.