Mainos
EA Sports julkaisee syyskuun 13. päivä uusimman NHL-kiekkopelinsä. Respawn.fi kävi testaamassa uusinta kiekkoeeposta ja juttelemasta pelistä tuottaja Clement Kwongin kanssa.

EA uudisti viime vuoden pelissä pelaajien luistelun täysin ja tänä vuonna työtä tehtiin pelaajien mailankäsittelyn kanssa – etenkin laukauksiin on panostettu. Pelistä löytyy nyt 45 erilaista laukaisutyyliä, NHL-pelaajien tuttuja tyylinäytettä.

Viime vuoden pelissä laukaukset ja pelaajan outo asento yhdistettynä aiheutti usein outoja bugeja ja epärealistisia pelitilanteita. Tämän vuoden painoksessa näitä ei pitäisi niin paljon tapahtua uudistetun animaatioiden yhdistämisen avulla.

Mainos
Pelitoimittajat änärihuumassa.

Maalivahtien tekoälyä on myös uudistettu sen suhteen mitä maalivahdin alueella tapahtuu. Maalivahti osaa suojata ja peittää kiekon entistä fiksummin. Rebound-kiekot, eli riparit maalivahti osaa myös ohjata paremmin nurkkiin uusien torjunta-animaatioiden avulla.

Hyvästi NBC-lisenssi

EA:n NHL-peleissä on ollu jo pitkään käytössä samat vanhat esitysgrafiikat. Tänä vuonna kaikki on uudistettu selostusta myöten. Selostuksia pystytään myös lisäämään kauden mittaan enemmän, joten ne ovat myös ajankohtaisempia. Tämän mahdollistaa uusi kuuluttaja, joka vaikuttaa Vancouverin alueella ja pystyy tulemaan kauden mittaan useasti mikkikoppiin äänittämään uutta selostusraitaa.

Myös viime vuoden pelistä tutut huonot uusinnat on uudistettu. Tällä kertaa jopa uusinnasta näkee maalin! Erien välissä näytetään tyylikkäät hidastukset erän parhaista tilanteista ja ottelun lopussa “Play of the Game”.

Online-pelimuotoihin on tuotu enemmän varusteita ja vaatteita mm. kasvomaskit ja snapbackit.

Offline-pelaajia ei ole unohdettu

Kaikki pelin ostajat eivät pelaa pelkästään HUT:ia tai EASHL:ää. Ilokseni voin kertoa, että pelin Franchise Modea on ehostettu entisestään. Viime vuonna kykyjenetsijät uudistettiin kokivat uudistuksen, tänä vuonna uudistuksen kohteena ovat valmentajat. Valmentajien vaikutus on suuri oikeissa NHL-otteluissa, niin on myös NHL 20:ssä. Jokaisella valmentajalla on erilainen tapa valmentaa ja valmennustyylin vaikutus näkyy myös pelaajissa.

Valitettavasti oikeiden valmentajien nimiä ei saatu peliin mukaan, mutta tulevaisuudessa näihin saattaa olla lisenssi myös NHL-peleissä.

Pelaajien vaihtamista toiseen on myös helpotettu “Trade Finder” -vaihtoehdon avulla. Pelaajista on helpompi saada tarjouksia eikä jokaista joukkuetta tarvitse koluta erikseen läpi ja toivoa, että jokin joukkue olisi kiinnostunut.

Smuutein NHL-peli tähän mennessä

NHL 20 on ennakkoversion perusteella havaittuna parasta NHL-kiekkoa pitkästä aikaa. Peli tuntuu erittäin hyvältä ja laajennettu RPM-tekniikka lisää peliin autentisuutta roimasti. Vaikka pelistä puuttuukin edelleen monia fanien toivomia ominaisuuksia kuten omien kokoonpanojen jako, spectator mode ja GM Connected-pelimuoto, on tämä peli silti ostamisen arvoinen. Etenkin jos NHL 19 on jäänyt välistä.

Peli saapuu kauppojen hyllylle 13.9.2019 ja EA Access-tilaajat pääsevät jo pelaamaan syyskuun viides päivä.