Mainos

Lähde häntäheikin matkaan rakentamaan uudelleen Evan Pettywhisker Tildrumin kuningaskuntaa. Studio Ghiblimäiseen tyyliin tyylitelty JRPG on pakattu täyteen menoa ja meininkiä.

Evan Pettywhisker Tildrum, nuori kuningas, ajetaan valtaistuimelta pois jyrsijöiden hyökätessä valtakuntaan. Kun vallankaappaus on käynnissä saa Evan vierailijan toisesta maailmasta. Roland Crane -niminen presidentti meidän kaltaisesta maailmasta joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja siirtyy Evanin maailmaan. Yhdessä kaksikko lähtee etsimään Kingmakeria, otusta, joka tekee kuninkaasta kuninkaan.

Mainos

Ei enää vuoropohjaisuutta

Level-5:n Ni No Kuni II: Revenant Kingdom sijoittuu satoja vuosia Ni No Kuni: The Wrath of the White Wizardin jälkeen. Meininki on mennyt lievästi aikuisempaan suuntaan edelliseen osaan verrattuna, mutta Studio Ghiblimäiseen kuosiin puettu pelimaailma on silti sopiva kaiken ikäisille.

Eroa edelliseen peliin verrattuna on myös vuoropohjaisen taistelun muuttuminen reaaliaikaisiksi matseiksi. Taistelualue rajataan, joten minnekään turhan kauaksi ei pääse juoksemaan karkuun. Reaaliaikaiset matsit ovat myös hyvin toimivia ja viihdyttäviä, joten muutos edellisosaan verrattuna on hyvää vaihtelua.

”Peliin on pakattu niin paljon kaikenlaista, ettei tylsyys pääse juuri iskemään”

Ni No Kuni II:ssa pääsee myös rakentamaan kuningaskuntaa, sekä taistelemaan armeijoiden kanssa. Armeijoissa yksiköillä on kivi-paperi-sakset tyyppinen unit vs unit -muodostelma, ja reaaliajassa tapahtuva sotiminen vaatii taktikointia. Hieman arcadepuzzleilua muistuttava armeijataistelu on sekin ihan viihdyttävää puuhaa. Peliin on pakattu niin paljon kaikenlaista, ettei tylsyys pääse juuri iskemään.

Itse tarina ei puolestaan onnistu nappaamaan yhtä hyvin mukaansa, kuin esiosansa tarina. Ni No Kunissa päähahmolla oli selkeä henkilökohtainen emotionaalinen sidos pelin kulkuun. Tässä jatko-osassa Evanin halu rakentaa kuningaskunta, jossa kaikilla on hyvä olla, on idealistinen ja jossain tapauksissa hieman naiivi ja epäuskottava pyrkimys.

Ghibli ei ole tällä kertaa virallisesti mukana pelin teossa, sillä Studio Ghibli oli pelin tekemisen aikoihin aina niin miellyttävissä yhteistoimintaneuvotteluissa. Hahmojen pääsuunnittelija ja säveltäjä ovat silti samaisesta animaatiostudiosta, mutta eivät kanna Ghiblin nimeä mukanaan. Hahmot ja musiikki ovat kumpikin esiosaansa verrattuna hieman epäinspiroituneita.

Mitä jää kouraan?

Ni No Kuni II:Revenant Kingdom on ihan mainio JRPG täynnä erilaista puuhaa, mutta ei yllä esiosansa tasolle. Hahmoista ei välitä, niin kuin ensimmäisessä osassa ja se vie JRPG:ltä paljon pohjaa. Kokonaisuutena Ni No Kuni II: Revenant Kingdom on hyvä muttei paras japsiroolipeli.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ni No Kuni II: Revenant Kingdom
78 %
Edellinen artikkeliSherlock Holmes 3 sai ensi-iltapäivämääränsä
Seuraava artikkeliRockstar Games tekee tällä viikolla GTA Online -pelaajista miljonäärejä
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
ni-no-kuni-ii-revenant-kingdom-arvosteluNi No Kuni II:Revenant Kingdom on ihan mainio JRPG täynnä erilaista puuhaa, mutta ei yllä esiosansa tasolle. Hahmoista ei välitä, niin kuin ensimmäisessä osassa ja se vie JRPG:ltä paljon pohjaa. Kokonaisuutena Ni No Kuni II: Revenant Kingdom on hyvä muttei paras japsiroolipeli.