Mainos
Nintendon seuraavan konsolin julkaisu saattaa viivästyä ja tapahtua aikaisintaan vuoden 2025 alussa.

Brasilialaisen toimittajan Pedro Henrique Lutti Lippen mukaan viisi eri lähdettä on vahvistanut tiedon.

Kehittäjät tekevät pelejä, jotka on tarkoitus julkaista yhdessä konsolin kanssa, mikä viittaa siihen, että sisäisesti asetettu tavoite vuodelle 2024 on siirtynyt. VGC:n saamien tietojen mukaan Nintendo on ilmoittanut julkaisijoiden odottavan konsolia nyt vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä. Kolmannen osapuolen peliyhtiöille on kerrottu Nintendon seuraavan sukupolven julkaisun viivästymisestä vuoden 2024 lopusta seuraavan vuoden alkuun.

Mainos

Eurogamer ja Bloomberg ovat myös vahvistaneet tiedon julkaisun viivästymisestä. Nintendon edustaja ei ole kommentoinut asiaa julkisesti.

Viivästyksen syynä on vahvemman ensimmäisen osapuolen ohjelmiston valmistelu.

Vaikka yhtiö ei ole vielä kommentoinut suunnitelmiaan, Nintendon seuraajan odotettiin laajalti julkaistavan tänä vuonna. Nintendon toimitusjohtaja Shuntaro Furukawa on kieltäytynyt kommentoimasta seuraavan sukupolven konsolia, mutta on korostanut, että nykyinen Nintendo Switch on Nintendon pääliiketoiminta vuonna 2024.

Yhtiön suunnitelmat seuraavalle tilikaudelle, joka päättyy huhtikuussa 2025, julkaistaan toukokuun tulostiedotuksessa.

Toimialakonsultti Dr. Serkan Toto ennustaa, että uusi konsoli voisi maksaa 400 dollaria, mikä on 100 dollaria enemmän kuin Switchin julkaisuhinta, ja pelien hinnat saattavat nousta 70 dollariin, kuten monien PS5:n ja Xbox Series X/S:n pelien kohdalla.

Mainos