Mainos
Nintendo aikoo ostaa kokonaan Miamissa sijaitsevan Shiver Entertainmentin, joka on vastuussa useista korkean profiilin Nintendo Switch -porttauksista.

Nintendo ilmoitti maanantaina, että se on tehnyt sopimuksen Shiverin nykyisen omistajan Embracer Group AB:n kanssa ostavansa 100 prosenttia yhtiön ulkona olevista osakkeista ja tekevänsä siitä kokonaan omistamansa tytäryhtiön.

Shiver on vuonna 2012 tapahtuneen perustamisensa jälkeen työskennellyt muun muassa Hogwarts Legacyn ja Mortal Kombat 1:n kaltaisten pelien porttaamisen ja kehittämisen parissa Nintendo Switchille.

Mainos

”Ottamalla vastaan Shiverin kokeneen ja taitavan kehitystiimin Nintendo pyrkii varmistamaan korkeatasoiset resurssit ohjelmistopelien porttaamiseen ja kehittämiseen.  Shiverin painopiste pysyy samana, jatkamalla toimeksiantoja, jotka porttaavat ja kehittävät ohjelmistoja useille alustoille, mukaan lukien Nintendo Switch”, Nintendo kertoi tiedotteessaan.

Osto on Nintendon ensimmäinen yritysosto sitten Next Level Gamesin oston vuonna 2021. Sitä ennen yhtiön edellinen yritysosto oli Monolith Soft (Xenoblade) vuonna 2007.

Mainos