Mainos
Nintendo of America on nostanut oikeusjutun Tropic Hazea, suositun Switch-emulaattorin Yuzun luojaa vastaan.

Game File -toimittaja Stephen Totilon bongaamassa kanteessa Nintendo väittää, että ”vastaaja ja sen edustajat ovat täysin tietoisia siitä, että muut käyttävät Yuzua kiertämiseen ja piratismin helpottamiseen kolossaalisessa mittakaavassa”.

Yuzu mahdollistaa Nintendon mukaan käyttäjien pelata laittomasti valmistettuja Switch-pelejä Windows-, Linux- tai Android-järjestelmissä.

Mainos

Erityisesti oikeusjutussa väitetään, että viime vuoden suurinta Switch-julkaisua, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomia, piraatoitiin yli miljoona kertaa puolitoista viikkoa ennen sen julkaisua toukokuussa.

– Kun Yuzu on kädessä, mikään ei estä käyttäjää hankkimasta ja pelaamasta laittomia kopioita käytännössä mistä tahansa Nintendo Switchille tehdystä pelistä, ja kaikki tämä maksamatta senttiäkään Nintendolle tai millekään sadoista muista pelinkehittäjistä ja julkaisijoista, jotka tekevät ja myyvät pelejä Nintendo Switchille. Käytännössä Yuzu tekee yleisistä tietokonelaitteista työkaluja, joilla rikotaan massiivisesti Nintendon ja muiden tekijänoikeudella suojattuja teoksia, yhtiö toteaa.

Nintendo vaatii vahingonkorvauksia väitetyistä loukkauksista ja emulaattorin sulkemista.

Zelda: Tears of the Kingdom oli viime vuoden toiseksi myydyin peli. Sitä myytiin yli 20 miljoonaa kappaletta, ja tämän luvun päihitti vain Harry Potter -universumiin perustuva Hogwarts Legacy.

Mainos