Mainos
Pelituolit olivat vielä muutama vuosi sitten melko tuntematon käsite, mutta nykyään aika lailla standardi osa-alue pelaamisessa. Pelisessiot kun voivat kestää useita tunteja käyden ikävästi selälle ja takamukselle.

Saksalainen noblechairs on yksi monista pelituolivalmistajista, joka panostaa laadukkaisiin osiin. Respawn.fi istui alas ja nuuhki noblechairsin EPIC-mallia hartaasti. Paukahtivatko pukamat, pullistuiko tyrä ja menikö Ikean Markus vaihtoon? Se selviää tästä.

Musta on aina muodikas sävy

Muotoilu ja ominaisuudet

Ulkonäöllisesti tyylikäs, mutta hillitty design kertoo heti laadusta ja jämäkkyydestä, sillä kyseessä ei ole mikään balsapuusta veistelty lypsyjakkara, vaan melkein 30 kiloa painava talon isäntä. Testiversio on kokomustassa viihtyvä keinonahkaisella verhoilulla, salmiakkikuviotikkauksin ja kahdella tukityynyllä varustettu yksilö, joka kestää katseet. Viimeistelty kuosi ei jätä laaduntarkkailijalle epäselvyyksiä ja menee heittämällä jatkoon.

Mainos

Tuolia saa tietenkin muissakin väreissä, mutta nyt mennään aina muodissa olevalla sävyllä. Tikkaukset ovat kullan väriset ja sopivat mustaan tottakai.

Hitto se on tyylikäs. Niin on myös tuolikin!

Jakkaran muodot on apinoitu luksusautojen istuimista ja ovat puolikuppimaiset. Tämä tarkoittaa sitä, että liikkumavaraa ei hirveästi ole ja käyttäjä istuu tukevasti aloillaan. Turvavöitä ei tarvitse laittaa. Pehmustus on hengittävää kylmävaahtoa, joten pehiä (=lue pershiki) ei tarvitse pelätä. Käsinojat ovat muoviset, joiden pehmustukseen olisin kaivannut lisää pehmeyttä, vaikkei kriitikon kädet monen tunnin miinaharavan lätkyttelyn jälkeen puutuneetkaan. Tukien korkeutta, syvyyttä ja horisontaalista kulmaa voi säätää reilusti ja hyvän asennon löytää kyllä.

Tuolin mukana tulee kaksi tukityynyä. Toinen niskalle ja toinen ristiselälle, joista ristiselkätuki on kerännyt sekä kiitosta, että kritiikkiä. Itse pidän tuesta, mutta joillekin se on liian kova. Onneksi sitä ei tarvitse käyttää, ja se on irroitettavaa sorttia.

Myös päällisen saa kuorittua irti ja sen voi pestä vaatiessa. Niskatyyny on todella pehmeä, mutta tukee niskaa tarpeeksi. Senkin saa luonnollisesti irti penkistä, mutta irroitettavaa päällistä siinä ei ole.

Niskatuki on irroitettavaa sorttia

Notkea kuin näätä

Tuolissa on 14-asteen keinumekanismi, jonka tietenkin saa pois päältä, jos istuuntuja tahtoo ryhdikkäämpää istumakulmaa. Selkänojaa saa säädettyä 90–135-asteen väliltä, joten sen saa melkein vaakatasoon – ja käy vaikka sänkynä tarvittaessa. LAN-tapahtumissa oivallinen lisä!

Korkeutta voi säätää neljännen turvaluokan palkitulla kaasujousella. Noblechairs töröttää tukevasti viisisakaraisen varren ja 60 mm pyörien varassa, jotka rullaavaat hyvin alustalla kuin alustalla.

Lankutus on uusin asia mitä jonnet ei muista

Asennus

Asennuksesta en osaa sanoa yhtään mitään, sillä tämä tuote on kasattu Jimm’s::llä valmiiksi hyödyntäen Jimm’s:n Pelituoli-kasaus-palvelua. Eli tuoli tuodaan kotiovelle valmiiksi kasattuna, ilman mitään pakkausmateriaaleja. Tästä riemusta joutuu pulittamaan 40 euroa. Käyttäjälle ei siis jää mitään muuta tehtävää kuin istua alas ja iskeä pelit tulille. Erittäin kätevä palvelu esimerkiksi selkävaivaisille tai muuten vaan kokoamista vihaaville.

Joo, joo, tulee siihen tietenkin selkeät kasausohjeet, jos palvelua ei jostain syystä halua käyttää.

Yhteenveto

Noblechairsin EPIC-istuin on erittäin laadukas, tukeva ja kaunis pelituoli useaksi vuodeksi eteenpäin. Siitä on vaikea sanoa mitään pahaa, mutta jos hakemalla syitä haetaan, on ristiselkätuen asennus ilman ohjeita aavistuksen hankalaa ja koviin käsitukiin toivoisi pehmeyttä. Jos taloudesta löytyy kätevä emäntä/isäntä/muu niin anna hänen hoitaa asia. Meillä vaimo hoiti homman kotiin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Noblechairs EPIC Gaming Chair
Edellinen artikkeliSpider-Man: Far from Home -arvostelu (Blu-ray) – Kas, näin tuhoutuu Eurooppa ja sen monumentit
Seuraava artikkeliNäin alkuun Red Dead Onlinessa – 100 vinkkiä villin lännen verkkopelijättiläiseen
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!