Mainos

Osittain Hjallis Harkimon ja Turun kaupungin avustuksilla mahdollistettu jättimäinen LAN- ja eSports -tapahtuma, Grail Quest starttasi torstaina 19. lokakuuta Turun Gatorade Center -areenalla. Tapahtuma ei yritä olla vain ”turkulainen assembly” vaan haukkaa rohkeasti isomman siivun.

Kun Grail Questiin astuu sisälle on yleistunnelma aivan kuin Helsingin jättitapahtuma Assemblyilla. Sitä ei voi kiistää. TPS:n kotiareena on somistettu valtavin ledinäytöin, nörttiodööri tuulahtelee ilmassa ja lavalla tapahtuu jatkuvasti. Lavalla kuulee mm. pelimusiikkia sinfoniaorkesterin säestämänä ja urheilujuhlan huutoja eSports-mittelöissä. Jääalue on puolestaan pullollaan automaattista tietojenkäsittelyä, ledivaloja ja parhaimmissa t-paidoissaan lanittavia herrasmiehiä ja neitosia.

Mainos

Grail Quest ei kuitenkaan rajoitu jääalueelle. Gatorade Centerin yläkerrokset on myös varattu tapahtumalle. Toisesta kerroksesta löytyy customtietokonekauppa Jimm’s PC-Storen erikoistarjousmyymälä ja VR-autosimulaattori värisevän ajohytin kera. Aivan ylin kerros on puolestaan tuupattu täyteen PlayStation nelosia ja lautapelejä.

Grail Questia avustavat myös tutut suomalaiset tubettajat ja striimaajat, jotka tuottavat tapahtumasta livesisältöä. Grail Quest on nimensä mukaan pelifestari.

Paras pelimusiikki on livenä nautittu pelimusiikki.

Käsittämättömiä tanssimanöövereja

Torstaina e-urheilua kamppailtiin Overwatch-esikarsintojen myötä ja illalla noin kahdeksan aikoihin lavalle astelivat tanssijat. Lavalle eivät kuitenkaan nousseet TPS:n ex-tanssityttöjä vaan raavaita uroksia mittelöimässä StepMania-tanssipelin Suomen mestaruudesta.

Käsittämättömiä jalkaerikoisliikkeitä harjoittaneet pelaajat saivat useat tapahtumavieraat hymyilemään ihastuksesta, sillä liikesarjat näyttivät lähes mahdottomilta.

Hulluinta StepMania-karkelointi on kuitenkin Japanissa, jossa pelistä järjestetään vuosittain MM-kilpailut.

#esports dancing in #slomo

Henkilön Respawn.fi (@respawnfi) jakama julkaisu

Grail Questin PS4-osastolla pelattavana on mm. NHL 18 ja Tekken 7. Tekkeniä runnotaan tietysti arcade-tikuilla.

Astetta immersiivisempi autosimulaattori

Autopelaajia hemmotellaan vähemmän, mutta sitäkin immersiivisemmin. Areenan keskikerroksesta löytyy Project CARS 2 virtuaalitodellisuusversiona – ajon mukaan liikkuvan tuolin kera. Koska tuoleja on vain yksi, on laitteeseen jonoa, mutta kokemus kannattaa. Project CARS 2 ei ole koskaan tuntunut näin hauskalta.

– Tää on ihan kauheeta. Mulle tuli paha olo, ei pysty, eräs ”autosta” noussut grail-vierailija totesi hymy huuliullaan ja puna poskillaan.

Pahaa oloa on kuitenkin turha pelätä, sillä mahdollinen merisairaus menee alle puolessatunnissa ohi alkamisestaan.

Kotikankkusia ohjastavat neitokaiset kehuskelivat pelanneensa paljon VR-pelejä, mutta vain toinen heistä oli uskaltautunut autosimulaattorin rattiin itse.

Tekken 7 -peliä pääsee nuijimaan kolmannessa kerroksessa.

Tapahtumaan on myyty tätä kirjoittaessa toistasataa konepaikkaa. Tilaa on vielä mustille hevosillekin. Grail Questiin pääsee myös pelkästään seuraamaan esimerkiksi e-urheilua ja muiden lanittelua ja striimailua  aivan tavallisella kävijälipullakin. E-sportsin SM-kisat otellaan seuraavista peleistä; Dota 2, League of Legends, NHL 18, FIFA 18, Tekken 7 sekä StepMania.

Lisätiedot GrailQuestista löydät tapahtuman tietoverkkosivustolta.