Mainos
PC-pelaaminen otti juuri uuden harppauksen eteenpäin, kun Nvidia julkisti kolme uutta lippulaivanäytönohjaintaan; RTX 2080-, 2080Ti- ja 2070-näytönohjaimet.

Kaikki kolme näytönohjainta tukevat peleissä uutta, mutta 3D-animaatiotuotannossa vanhaa ray-traced-varjopiirtoa, joka mahdollistaa aiempaa realistisempien varjojen piirtämisen. Varjot ovat avaintekijä, kun valaistuksesta halutaan mahdollisimman realistinen.

RTX-näytönohjaimet pystytvät laskemaan noin 10 gigarayta varjoja ray-tracing-teknologiansa avulla. Vertailun vuoksi 1080Ti kykenee ainoastaan 1.21 gigarayn suuruusluokkaan. Konsoleilla ominaisuutta ei tueta lainkaan.

Mainos

Shadow of the Tomb Raider -pelin pc-traileri näyttää käytännössä mitä muita ominaisuuksia uudet RTX-ohjaimet tarjoavat.

Nvidia lupailee, että jatkossa pelaajat pääsisivät nauttimaan tearfree-pelaamisesta ja HDR-väreistä. Käytännössä viimeisimmän teknologian itselleen haluava joutuu myös päivittämään näyttönsä 4K/120-hertsiseksi.

Näytönohjainten hinta ei kaikeksi yllätykseksi huimaa päätä. Yhdysvaltain markkinoiden hintalistaus näyttää tältä:

  • GeForce RTX 2080 Ti – $999 USD
  • RTX 2080 – $699 USD
  • RTX 2070 – $499 USD

Hintoihin lisätään Yhdysvalloissa vero jälkikäteen, eli kokonaissummaksi kalleimmalle mallille tulee 1 282 dollaria 93 senttiä. Suomessa myytäessä tähän tulee päälle vielä maahantuojan ja myyjän katteet.

Mainos
Edellinen artikkeliBattlefield V sai 4K/60p-trailerin ja beta-päivät
Seuraava artikkeliNetflixin naispainisuosikki Glow saa kolmannen kauden