Nvidian uusi sovellus mahdollistaa videoiden resoluution nostamisen 360p:stä 4K-resoluutioon asti

Mainos
RTX Video Super Resolution on Nvidian uusi tekoälykorjaustyökalu, jonka tarkoituksena ei kuitenkaan ole tehdä peleistäsi paremman näköisiä tai toimivampia. Se tulee kuitenkin olemaan aika kätevä pelaajille, sillä se ottaa tavalliset 1080p-videot selaimesta ja muuttaa ne 4K:ksi.

Uusi työkalu käyttää tekoälyä parantaakseen videon suoratoiston laatua tuoreiden Nvidia-näytönohjainten omistajille.

Se toimii poistamalla lohkomaista pakkausartefaktaa ja sitten skaalaamalla videon resoluutiota ylöspäin.

Mainos

RTX Video Super Resolution -työkalu toimii 1080p:tä suuremmilla resoluutioilla. Se skaalaa videon, jonka natiiviresoluutio on 360p:n ja 1440p:n välillä, ja se toimii jopa 144 Hz:n kuvataajuudella. Sen pitäisi siis olla erittäin joustava.

Nvidian mukaan lopputuloksen pitäisi parantaa huomattavasti videon selkeyttä korkean resoluution näytöissä, joissa kuva saattaa muuten näyttää hieman huonommalta.

RTX Video Super Resolution -ominaisuuden on määrä tulla markkinoille tämän vuoden helmikuussa.

Nähtäväksi jää, miten hyvin se toimii kaikentyyppisillä videoilla – toimiiko se parhaiten pelivideoissa, joissa Nvidia on jo osoittanut osaamistaan Deep Learning Super Sampling (DLSS) -ominaisuudellaan, vai onko upscaling-algoritmi älykäs muillakin tavoilla kuin pelkillä renderöidyillä freimeillä?

Uusi ominaisuus toimii Chrome- ja Edge-selaimissa, ja se vaatii toimiakseen Nvidia RTX 30- tai 40-sarjan näytönohjaimen.

Nvidia ei täsmentänyt, mitä näiltä kahdelta näytönohjainsukupolvelta tarkalleen ottaen vaaditaan, jotta uusi upscaling-ominaisuus toimisi, eikä myöskään sitä, onko sillä minkäänlaista vaikutusta suorituskykyyn, mutta ainakaan tämä ei ole vain 40-sarjan ominaisuus.

Mainos