Mainos
Maailman kotona viihtyvä kansa kohahti yhtäaikaisesti, kun OnlyFans-sivusto ilmoitti uudesta politiikastaan. Uusien lokakuussa voimaan astuvien sääntöjen myötä pornograafinen sisältö OnlyFansissä kielletään.

OnlyFans-sivustolla on tällä hetkellä noin 120 miljoonaa käyttäjää, eli ei mistään ihan pikkusivu-pumppuhupiharrastuksesta ole kyse. OnlyFans-sivustolla on toki muutakin sisältöä, kuin vain yksisarvisiksi pukeutuvia furriesseja kyseenalaisten häntäkiinnikkeiden kera.

Muista sosiaalisen median alustoista poiketen, OnlyFans on sisällöntuottajien sisältötilauspohjainen palvelu, jossa nimensä mukaisesti ”vain fanit” pääsevät rahoja kiikuttamalla näkemään sisällöntuottajien sisältöä. Sisällöt voivat olla mitä vain kuvien, videoiden ja personoitujen sisältöjen väliltä.

Mainos

Pandemia-aikana OnlyFans-sivusto kasvatti suosiotaan erityisesti seksityöntekijöiden puolella, jotka löysivät alustasta heitä riistämättömän väylän toteuttaa ammattiaan vapaana. Suomalaisiakin sisällöntuottajia on useita löytänyt tiensä OnlyFans-sivustolle.

Nyt aikuisviihdettä sisältönään tuottaneet ovat pettyneitä, kuin yksipuolisen sänkytouhun jäljiltä, jossa itse ei koskaan saapunut maaliin.

Sisällöntuottajien mielestä OnlyFansin takinkääntö on karua siinä mielessä, että OnlyFans on kerännyt valtaisat määrät osinkoja aikuisviihdesisällöntuottajien tilauksista, ja toteaa nyt ”Heipä hei, ja kiitos kaloista”. Jatkossakin paljasta pintaa voi näkyä OnlyFans-videoilla, kunhan sisältö seuraa uusia linjauksia. Tämän lisäksi sisällöntuottajat saivat tietää uudesta linjauksesta samaan aikaan, kuin muu maailma. Sisällöntuottajille oli myös ilmestynyt uusi pakkotunnistautuminen sivustolle.

Uusi linjaus johtuu sijoittajien, pankkien ja rahoittajien ollessa sitä mieltä, että ei ole ok laittaa vaivalla selkänahasta revittyjä pennosia tuollaiseen turmeltuneeseen meininkiin.

Näillä näkymin uuden linjauksen myötä OnlyFans tähtää siis jatkossa kilpailemaan perinteisempien sosiaalisten medioiden kanssa, koska ilmeisesti maailma tarvitsee lisää alustoja kissavideoille pissavideoiden sijaan.

Mainos
Edellinen artikkeliGhost of Tsushima Director’s Cut -arvostelu – Iki-ihanaa Tshushimaa tupen täydeltä
Seuraava artikkeliNäin lähellä Microsoft Flight Simulator on todellisuutta – vertailukuvat hämmästyttävät
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.