Mainos

Tuntematon sotilas -elokuvan musiikin äänitykset ovat parhaillaan käynnissä Lahdessa. Elokuvan musiikin esittää Sinfonia Lahti, jota johtaa ylikapellimestari ja Sibelius-festivaalin taiteellinen johtaja Dima Slobodeniouk.

 

Musiikin elokuvaan on säveltänyt Lasse Enersen, joka myös on opiskellut Sibelius-Akatemiassa. Enersen on toiminut monien Hollywood-säveltäjien haamusäveltäjänä ja hänen tekemiään jousisovituksia on kuultu lukuisten suomalaisten ykkösartistien kappaleissa. Viimeisin Enersenin elokuvasävellystyö on ollut Tom of Finland -elokuvaan (2017).

Mainos

Tavallisesti suomalaisten elokuvien sinfoniaorkesteria edellyttävät äänitykset toteutetaan kustannussyistä ulkomailla. Tuntemattoman sotilaan musiikki äänitetään kuitenkin loistavasta akustiikastaan tunnetussa Sibeliustalossa, joka on pienen kaupungin ihmeeksi luonnehditun, kansainvälisesti maamme kenties tunnetuimman orkesterin Sinfonia Lahden kotisali. Elokuvan ohjaajalle Aku Louhimiehelle yhteistyö Sinfonia Lahden ja säveltäjä Enersenin kanssa sekä äänittäminen Suomessa on merkityksellinen asia.

– Olen erittäin iloinen siitä, että saan tehdä töitä suomalaisen orkesterin ja suomalaisen säveltäjän kanssa. Erityisesti Tuntemattoman sotilaan kohdalla on meille tärkeää, että myös elokuvaan sävelletty musiikki äänitetään Suomessa, painottaa Louhimies.

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on suurin koskaan tuotettu suomenkielinen elokuva. Eri puolilla Suomea kuvattua elokuvaa leikataan parhaillaan.

Se saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 27. lokakuuta.

Mainos
Edellinen artikkeliJustice League sai toisen trailerin – katso se suomeksi tekstitettynä tästä
Seuraava artikkeliEi uutta Call of Duty -julkaisua ilman vuotoja – tässä ensimmäiset kuvat