Mainos
Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger vihjaili, että Toy Storyn, Frozenin ja Zootopian jatko-osia on tekeillä ja tulossa.

Iger kertoi keskiviikkona järjestetyssä tulospuhelussa sijoittajille, että nämä tulevat elokuvat ovat esimerkki siitä, miten ” tukeudumme vertaansa vailla oleviin tuotemerkkeihimme”.

Koko puhelun ajan hän korosti yhä uudelleen, miten tärkeää on huolehtia yhtiön tärkeimmistä tuotemerkeistä ja franchising-ohjelmista.

Mainos

Tom Hanksin ja Tim Allenin tähdittämä Toy Story on saanut neljä suurta elokuvaa vuodesta 1995 lähtien, ja Toy Story 4 ylitti 1 miljardin dollarin lipputulot vuonna 2019. Viime vuonna julkaistiin Chris Evansin tähdittämä spinoff Lightyear, jonka tulos oli vaimea.

Frozen II lensi vuonna 2019 suuriin korkeuksiin ja tienasi 1,4 miljardia dollaria, kun vuoden 2013 ensimmäinen osa tuotti 1,2 miljardia dollaria. Kristen Bell ja Idina Menzel johtavat näyttelijäkaartia.

Zootopian jatko-osasta on puhuttu jo vuosia sen jälkeen, kun vuoden 2016 elokuva tuotti lipputuloissa yli miljardi dollaria. Gennifer Goodwin ja Jason Bateman näyttelivät alkuperäisen elokuvan ääninäyttelijöitä.

7000 disneyläistä saa kenkää

Walt Disney Studios -päärakennus Burbankissa, Kaliforniassa. Kuva: Coolcaesar.

Kehitys tulee Disneyn pyrkiessä elvyttämään animaatioliiketoimintaansa sen jälkeen, kun sekä Pixarin Lightyear että Disney Animationin Strange World alisuoriutuivat viime vuonna. Studio suhtautuu myönteisesti tuleviin vuoden 2023 elokuviinsa, joihin kuuluvat Pixarin Elemental, joka ilmestyy 16. kesäkuuta, ja Disney Animationin Wish, joka tulee teattereihin 22. marraskuuta.

Keskiviikon tulosjulkistus on Igerin ensimmäinen sen jälkeen, kun hän palasi toimitusjohtajaksi Bob Chapekin erottua viime vuoden lopulla. Puhelussa Iger esitteli yhtiön uuden organisaatiorakenteen ja paljasti, että 7 000 työntekijää irtisanotaan osana suunnitelmia.

Iger paljasti myös, että Anaheimissa, Kaliforniassa sijaitsevaan Disneylandiin tulee Avatar-elämys. Disneyllä on jo Pandora – The World of Avatar Disney Worldissa Orlandossa, Flacassa.

Iger ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia uudesta Disneyland-kokemuksesta, mutta mainitsi, että Avatar: Veden tie -elokuvasta on tullut kaikkien aikojen neljänneksi paras elokuva, jonka lipunmyynti on ollut yli 2,1 miljardia dollaria joulukuussa tapahtuneen ensi-illan jälkeen.

Mainos