Mainos
Voit nyt pelata PlayStation-klassikko Wipeoutin faniversiota selaimessasi.

Ohjelmoija Dominic Szablewskin Twitteriin lähettämässä projektissa käännettiin uudelleen pelin alkuperäinen lähdekoodi, joka vuoti vuonna 2022, niin että se toimii selaimessa.

– Vuotaneen lähdekoodin laatu on surkea, Szablewski kirjoittaa projektista kertovassa pitkässä blogikirjoituksessa.

Mainos

– Sen perusteella, mitä voin koota, se sisältää pääasiassa Wipeout ATI 3D Rage Edition -pelin, joka on surkea porttaus Windowsille, joka oli paketoitu ATI-näytönohjaimien kanssa.

Szablewski väittää, että jokainen alkuperäisen pelin porttaus, PAL PlayStation-versiosta NTSC PlayStation-, PC DOS-, Windows 95- ja ATI Rage Edition -versioihin, oli ”kasattu sattumanvaraisesti edellisen päälle”, mikä teki alkuperäisen lähdekoodin analysoinnista vaikeaa.

Psygnosis kehitti Wipeout-pelin alkuperäiselle PlayStationille Englannissa. Sarjan ensimmäinen peli julkaistiin vuonna 1995, ja se oli valtava hitti. Kokoelma alkuperäisten pelien remastereita – Wipeout HD, Wipeout HD Fury ja Wipeout 2048 – julkaistiin osana Wipeout Omega Collectionia vuonna 2017.

– Vielä on paljon bugeja korjattavana (sekä vanhoja että uusia) ja lisää ominaisuuksia toteutettavana. Jos haluat auttaa, piipahda [Github-sivulla], kloonaa lähdekoodi ja rakenna peli itse.

Koodarilla on vielä sananen sanottavana Sonylle.

– Jos joku Sonylla lukee tätä, ottakaa huomioon, että teillä on (mielestäni) kaksi yhtä hyvää vaihtoehtoa – joko antaa asian olla tai lopettaa tämä juttu ja aloittaa todellinen remasterointi. Autan mielelläni!

Voit pelata peliä selaimessasi tästä. Vaihtoehtona on kaksi versiota, joista toinen kevyt ja toinen kokonaisempi, mutta kookkaampi.

Mainos