Oculus paljasti uuden VR-visiirinsä – tällainen on Quest 3

Mainos
Meta on julkistanut Quest 3:n – seuraavan sukupolven virtuaali- ja mixed reality -visiirin.

Oculus Quest 3 lanseerataan tänä syksynä, ja hinnat alkavat Yhdysvalloissa 499,99 dollarista 128 gigatavun kuulokkeelle, ja suunnitteilla on myös lisätallennustilavaihtoehto.

Meta Quest 3:ssa ”on korkeampi resoluutio, vahvempi suorituskyky, läpimurto Meta Reality -teknologia ja ohuempi, mukavampi kuuloke”, Meta tiedotti.

Mainos

Meta ilmoitti myös, että 4. kesäkuuta alkaen se laskee Quest 2:n hintaa 299,99 dollariin 128 Gt:n versiosta, eli se maksaa saman verran kuin ennen elokuussa 2022 tapahtuvaa 100 dollarin hinnankorotusta. Myös 256 Gt:n version hinta laskee 349,99 dollariin.

Meta kertoi, että Quest 3 on ensimmäinen VR-visiiri, jossa on Qualcommin kanssa yhteistyössä kehitetty seuraavan sukupolven Snapdragon-piirisarja, joka tarjoaa yli kaksinkertaisen graafisen suorituskyvyn Quest 2:n visiiriin verrattuna.

VR-visiirissä on 40 prosenttia ohuempi optinen profiili kuin Quest 2:ssa ja uudelleen suunnitellut Touch Plus -ohjaimet, joissa on ”virtaviivaisempi ja ergonomisempi muoto”.

Meta kertoi myös, että ”kädenseurantaa tuetaan alusta alkaen, joten voit tutkia ilman ohjaimia Direct Touchin ansiosta, jonka avulla voit käyttää vain käsiäsi vuorovaikutuksessa virtuaalisten kohteiden kanssa”.

Quest 3 on yhteensopiva Quest 2:n yli 500 VR-pelin, -sovelluksen ja -kokemuksen kirjaston kanssa. Myöhemmin torstaina järjestetään Meta Quest Gaming Showcase -tapahtuma, jossa esitellään uusia pelejä, jotka ovat tulossa uudelle VR-visiirille, mukaan lukien kurkistus Quest 3:n ”AAA-lippulaivaseikkailuun”.

”Quest 3:ssa luokkansa paras Meta Reality -teknologiamme mahdollistaa fyysisen ja virtuaalisen maailman saumattoman yhdistämisen”, Meta väittää.

”Nämä uudet kokemukset menevät nykyistä mixed realitya, eli vapaasti suomennettuna sekatodellisuutta pidemmälle, sillä ne ymmärtävät ja reagoivat älykkäästi fyysisessä tilassa oleviin esineisiin ja antavat sinun navigoida tuossa tilassa luonnollisilla, intuitiivisilla tavoilla, jotka olivat lähes mahdottomia aiemmin.

”Korkean todenmukaisuuden värien läpivienti, innovatiivinen koneoppiminen ja avaruudellinen ymmärrys antavat sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa virtuaalisen sisällön ja fyysisen maailman kanssa samanaikaisesti, mikä luo rajattomat mahdollisuudet tutkia. Nyt voit pelata virtuaalista lautapeliä keittiön pöydälläsi Demeon avulla, koristella olohuoneesi virtuaalitaiteella Painting VR:n avulla tai sukeltaa täysin immersiiviseen maailmaan ja tehdä asioita, jotka eivät yksinkertaisesti ole muuten mahdollisia.”

Meta aikoo kertoa lisätietoja VR-visiiristään vuotuisessa Meta Connect -konferenssissaan 27. syyskuuta.

Mainos