Mainos
Elden Ring: Shadow of the Erdtree on saanut sekalaisia käyttäjäarvioita Steamissa.

Kirjoitushetkellä pelille on julkaistu 24 256 arvostelua, joista 18 699 on positiivisia ja 11 669 negatiivisia.

Vaikka osa käyttäjäarvioista korostaa epätasaista suorituskykyä, joka on ollut ongelmana pelin alkuperäisestä julkaisusta lähtien tietyillä tietokoneilla, merkittävä osa arvioista mainitsee pelin vaikeustason ja haastavuuden.

Mainos

Vaikka FromSoftwaren pelit ovat aina olleet tunnettuja pelien haasteesta, useat käyttäjäarviot väittävät, että Shadow of the Erdtree on huomattavasti vaikeampi kuin peruspeli. Peli sisältää erittäin haastavia pomotaisteluita, mutta se sisältää myös uuden tasonnousujärjestelmän, jonka vuoksi jotkut Elden Ring -veteraanit kokevat laajennuksen vaikeaksi.

Vaikka perinteinen Rune (pelin sisäiset kokemuspisteet) -järjestelmä on edelleen käytössä, uusi tasonnousujärjestelmä perustuu pelimaailmasta löytyviin esineisiin ja on huomattavasti tärkeämpi Shadow of the Erdtreen vaikeuden kannalta. Tämä on tapa, jolla tasapainotus hoidetaan DLC:ssä, joten jopa ylikuormitetut hahmot kohtaavat haasteen, jos he eivät ole keränneet tarpeeksi Scadutree-fragmentteja (esine, joka lisää pelaajan voimaa DLC:ssä).

FromSoftwaren johtaha ja Elden Ring -ohjaaja Hidetaka Miyazaki totesi äskettäisessä haastattelussa, että Elden Ringin vaikeuden lieventäminen rikkoisi pelin.

Mainos