Mainos
Okami tekee paluun HD:nä. Vieläkö Zeldasta pelityylinsä ammentava seikkailu puraisee, vai onko kyseessä hukkareissu?

Menneisyydessä Shiranui-susi ja soturi Nagi taistelivat henkensä puolesta kahdeksanpäistä tuhoisaa demoni Orochia vastaan. Lopulta tämä kaksikko sai voitettua Orochin. Orochi suljettiin sinetin taakse ja Kamikin kylä pelastui.

Nykyajassa Nagin jälkeläinen Susano ei usko legendoja vaan pitää niitä hömpötyksinä ja tulee siinä voimansa tunnoissa vapauttaneeksi Orochin, joka imaisee Nipponin, elikäs Japanin elinvoiman. Auringon jumala Amaterasu ottaa Shirnaui suden kaltaisen muodon ja puunhenki Sakyan kutsusta saapuu Kamikin kylään, jossa asukkaat ovat kivettyneet. Amaterasu törmää pientä ötökkää muistuttavaan suuren taiteilijan (omasta mielestään) Issuniin ja yhdessä he vapauttavat kylän kirouksesta. Tosin Kamikin kylä on vain yksi alue, jonka Orochin voimat ovat kironneet. Orochin kerätessä voimia on Amaterasun ja Isssunin, sekä vastentahtoisen Susanon tehtävä kaikkensa Nipponin pelastukseksi.

Mainos

Okami ilmestyi alunperin PlayStation 2:lle ja oli silloin iso hitti. Grafiikka oli upeaa maalausta muistuttavaa, tyyliteltyä settiä ja Zeldasta häpeilemättä inspiroitunut pelityyli imaisi hyvin seikkailuun mukaansa.

Kikkana pelissä oli niin sanottu celestial brush -sivellin tekniikka, jolla mm. sai sivallettua vihollisia ja kiviä halki, sekä maalattua kadonneita asioita takaisin. Lisää erilaisia maalaustaitoja ilmestyi matkan varrella, ja uudet taidot avasivat uusia alueita tutkittavaksi. Pitkähkö seikkailu piti hyvin otteessaan.

Peruspeli ei tässä HD versiossa ole mennyt minnekään, joten se puree edelleen. Pitkähkö seikkailu antaa paljon, jos sen jaksaa pureskella läpi.

HD lisää vain pikseleitä

Graafisesti Okami HD on saanut isompaa resoluutiota, mutta ei lisää polygoneja. Hahmot siis näyttävät aikansa elähtäneiltä, eikä nykyään Okamin grafiikka juuri isoja hehkutuksia PS4:llä saa aikaiseksi.

Lisäksi menuvalikot ja tekstiruudut muistuttavat jatkuvasti kömpelyydellään ja suurifonttisuudellaan olevansa konversio PS2-versiosta. Nykytekniikalla parempaa settiä Zeldatyyppisissä peleissä on esimerkiksi Darksidersissa ja sen jatko-osassa, sekä näiden melko mainioissa HD-päivityksissä.

Okami HD on hyvin tehty seikkailupeli, jossa riittää tutkittavaa ja hutkittavaa. Aika tosin on mennyt pelistä hieman ohi, ja mitään syytä HD version hankintaan ei ole, jos alkuperäisen version on pelaissut läpi. Ellei sitten nostalgia ja isompi resoluutio aiheuta puntissa vipinää.

Jos taas Okami on tuntematon kokemus, kannattaa peliä ensin testata vaikka kaverilla tai katsella muutama pelivideo aiheesta, jotta tietää, jaksaako moista erikoista maalausgrafiikkaa katsella. Jos jaksaa, on Okami edelleen erittäin antoisa pelikokemus.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Okami HD
72 %
Edellinen artikkeliCome and Find Me -Blu-ray-arvostelu – Melkein hyvä mysteeri
Seuraava artikkeliFar Cry 3 saapuu remasteroituna PS4:lle – Kuuluu osaksi Far Cry 5 -Season Pass -lisukepakettia
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.