Mainos
Aku Louhimiehen ohjaaman OMERTA 6/12 -toimintatrillerin päärooleissa Jasper Pääkkösen rinnalla nähdään ruotsalaistähdet Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason. Elokuvan kuvaukset ovat loppusuoralla ja Suomen ensi-iltansa se saa marraskuussa 2021.

Jasper Pääkkönen (Da 5 Bloods, BlacKkKlansmanVikings) näyttelee Omerta 6/12 -elokuvassa suojelupoliisin Max Tanneria. Pääkkösen rinnalla avainrooleissa nähdään Sverrir Gudnason ja Nanna Blondell.

Blondell kuuluu Ruotsin nouseviin, kansainvälisiin elokuvatähtiin. Nanna Blondell on tuttu muun muassa tv-sarjasta The Inner Circle, ja hänet nähdään ensi-iltaansa odottavassa MARVEL-elokuvassa Black Widow sekä ensimmäisessä ruotsalaisessa Netflix-elokuvatuotannossa Red Dot. Omerta 6/12 -elokuvassa Blondell näyttelee Sylvia Madsenia Ruotsin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säkerhetspolisenista (Säpo).

Mainos

Islantilais-ruotsalainen Sverrir Gudnason on tuttu muun muassa elokuvista Falling, Borg vs. McEnroe ja The Girl in the Spider’s Web, peräti kahdestatoista Wallander-elokuvasta sekä suositusta Rakasta mua (Älska mig) -sarjasta. Omerta 6/12 -elokuvassa Gudnason näyttelee serbijoukon johtohahmoa Vasa Jankovicia.

– On ainutlaatuista päästä tekemään toimintaelokuvaa, ja erityisen hienoa on ollut saada mukaan kaikki nämä lahjakkaat näyttelijät. Meillä on koossa kansainvälinen näyttelijäjoukko, joka tuo 6/12-tarinan voimallisesti valkokankaalle. Työskentely on ollut intensiivistä ja omistautunutta. Kuvaukset ovat edenneet aikataulussa ja ovat loppusuoralla, ohjaaja Aku Louhimies sanoo.

Laaja kansainvälinen näyttelijäkaarti

Omerta 6/12 -elokuvan kansainväliseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös muun muassa ruotsalaiset Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow, Rahalla saa ja Rahalla saa 2, Bullets), Miodrag Stojanovic (The November Man, Rahalla saa, Silta) ja Slaven Španović (A Perfect Day), kroatialainen Zijad Gračić (tv-sarjat The Paper ja Succession), irlantilainen Michael Yare (Game of Thrones, Line of Duty) sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak (Tenet).

Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään muun muassa Joonas Saartamo, Laura Malmivaara, Wanda Dubiel, Robert Enckell, Nika Savolainen, Dennis Nylund, Andrei Alén, Kris Gummerus, Pekka Strang ja Eero Milonoff.

Elokuvan synopsis koostuu seuraavista merkkijonoista:

Toimintatrillerissä OMERTA 6/12 Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto keskeytyy tylysti kun presidentinlinnaan hyökätään, ja valtionjohto otetaan panttivangiksi. Suojelupoliisin Max Tanner (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin, jonka taustalta löytyy terrori-iskuksi naamioitu suunnitelma Euroopan turvallisuuden horjuttamiseksi. Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos. Elokuva perustuu Ilkka Remeksen menestyskirjaan 6/12.

Mainos
Edellinen artikkeliUusi Cyberpunk 2077 -päivitys korjaa tallennusvirheet ja äänitasapainon
Seuraava artikkeliThe Nioh Collection (PS5) -arvostelu – Turhautumista 120 kuvan sekuntinopeudella