Mainos
Die Hard -elokuvaa pidetään yleisesti jouluelokuvana, sillä sen ja sen Renny Harlinin ohjaaman jatko-osan ajankohta sijoittuu jouluun.

Bruce Willis, näyttelijä John McClanen takana, sanoo, että ne, jotka luulevat Die Hardia jouluelokuvaksi, eivät voisi olla enempää väärässä.

– Die Hard ei ole jouluelokuva, Willis huudahti Comedy Centralin roastissa vuonna 2018.

Mainos

– Se on Bruce Willis -elokuva, joten jippii-ki-jippii kaikille teille kusipäille ja hyvää yötä!

Onko Die Hard siis jouluelokuva?

Vaikka Willis sanoo, ettei toimintaklassikko ole jouluelokuva, elokuvan ohjaaja sanoo, että se on ehdottomasti jouluelokuva.

Joel Silver lähetti minulle käsikirjoituksen kolme, neljä kertaa, John McTiernan sanoi vuoden 2020 haastattelussa.

– Ja se kertoi näistä kauheista vasemmistoterroristeista, jotka tulevat eräänlaiseen kapitalismin Valhallaan, Los Angelesiin, ja tuovat mukanaan aseensa ja pahat tapansa ja ampuvat ihmisiä, jotka vain juhlivat joulua, kauheita ihmisiä, hirvittäviä. Ja siinä oli kyse siitä, että auktoriteettien ankarat kasvot astuvat paikalle, jotta asiat saataisiin taas kuntoon. Sanoin Joelille, etten halua tehdä sitä.

– Itse asiassa kaikki alkoivat elokuvan työstämisen myötä saada, kuten sanoin, ajatuksen elokuvasta pakolaiselokuvana. Ja siinä oli iloa. Koska me olimme, me olimme muuttaneet sisältöä. Ja niin Die Hardista tuli, emme olleet tarkoittaneet sitä jouluelokuvaksi, mutta siitä syntynyt ilo teki siitä jouluelokuvan. Ja se on oikeastaan parasta, mitä voin kertoa siitä.

Die Hard on katsottavissa muun muassa Disney+-palvelussa-

Mainos