Mainos
Mikä on emulaattorikonsoli Polymega? Laite laajenee myös pilvisovellukseksi.

Polymega on retrokonsoli, joka maksaa tällä hetkellä 549 dollaria yhden ohjaimen kanssa, ja sen avulla pelaajat voivat asettaa omat PlayStation-, Saturn-, TurboGrafx CD-, Neo Geo CD- ja Mega CD -pelinsä, kopioida levyt tallennustilaan ja pelata pelejä ilman levyjä konsolin räätälöidyillä emulaattoreilla.

Lisämoduuleja on saatavana 80-90 dollarin hintaan, ja ne sisältävät adapterit kasettipohjaisille konsoleille – NES, SNES, Mega Drive / Genesis, TurboGrafx-16 ja N64 – ja mukana tulee ylimääräiset ohjaimet, jotka on suunniteltu vastaamaan vanhojen järjestelmien ohjaimia.

Mainos

Nyt Playmaji kertoo julkaisevansa Polymega-sovelluksen, joka on saatavilla ”kaikilla laitteillasi” ja tarjoaa konsolin perustoiminnot ilmaiseksi.

Pelaajat voivat käyttää mitä tahansa tavallista levyasemaa CD-pohjaisten peliensä kopioimiseen ja pelata niitä sitten Polymega-emulaattoreilla PC:llä tai mobiilisovelluksilla.

Tarjolla on myös Polymega XL -niminen tilauspalvelu, joka lisää ”premium-ominaisuuksia”, kuten pilvitallennustilan, huijauskoodit, äänisoittimen ja mahdollisuuden käyttää peleihin kolmannen osapuolen korjauksia (esimerkiksi käännöskorjauksia).

Niille pelaajille, joilla ei ole käytössään levyasemaa, yhtiö myy myös 150 dollarin hintaista Polymega Remixiä, joka on lähinnä USB-levyasema, jota voidaan käyttää levyjen kopioimiseen, mutta joka lisää myös tuen kasettimoduuleille.

Polymegan mukaan sovelluksen suljettu beta-versio käynnistyy maaliskuussa, ja se on kaikkien saatavilla, jotka ovat tehneet tilauksen Polymegan verkkosivustolla.

Lisäksi kaikki, jotka ovat ostaneet perusyksikön tai Deluxe Bundlen ennen 31.12.2022, pääsevät käyttämään Polymega XL:n ominaisuuksia betatestin aikana sekä saavat vuoden ilmaisen päivityksen Polymega XL:ään, kun sovellus tulee ulos betatestistä.

Monet Polymega Base Unitin ennakkotilanneet pelaajat eivät ole vielä saaneet tilaustaan, ja jotkut väittävät odottaneensa sitä jo vuosia.

Polymega mainitsee ”emolevyn komponenttien erittäin pitkät toimitusajat” syyksi siihen, että perusyksiköiden valmistus ja jakelu on kestänyt niin kauan.

Onko emulaattoreilla pelaaminen ylipäätänsä laillista?

Suomessa, kuten monissa muissakin maissa, on tekijänoikeuslainsäädäntö, joka suojelee tekijänoikeuksilla suojattujen teosten, kuten pelien, käyttöä ilman oikeudenhaltijan lupaa.

Emulaattorit sinänsä eivät ole laittomia, mutta niiden käyttö tavalla, joka loukkaa pelien omistajien oikeuksia, voi olla laitonta. Esimerkiksi, jos lataat emulaattorille pelin, joka on suojattu tekijänoikeuksilla, etkä omista pelin alkuperäistä versiota, se voi olla laitonta.

Jos pelit ovat vapaasti ja laillisesti saatavilla, esimerkiksi avoimen lähdekoodin pelejä, niitä voi pelata emulaattorilla laillisesti. Jos esimerkiksi omistat Super Mario Bros. -pelin NES-version pelikasetin ja pelaat peliä emulaattorin avulla, et riko tekijäinoikeuksia.

Mainos