Mainos
Valven uusi käsikonsoli Steam Deck on PC-pelaajien unelmalaite, sillä se tuo vaativat PC-pelit, kuten Euro Truck Simulator, Phasmofobia ja BeamNG.drive -pelit pelattavaksi mökillä, bussissa ja paskalla.

Steam Deack pyörittää hyvin vanhoja pelejä, mutta sukupolvi on vaihtumassa – kuinka pitkäikäinen hankinta Steam Deck lopulta on?

Fakta on se, että Unreal 5 -pelimoottori tulee jyräämään ja remasteroimaan valtaosan myös vanhemmista Unreal 4 -pelimoottorilla tehdyistä peleistä, jolloin niiden suorituskykyvaatimukset tulevat kasvamaan.

Unreal 5 tuo mukanaan roimasti uusia ominaisuuksia, joista säteenseuranta on vain yksi pieni osa. Tällöin potkua vaaditaan myös pelilaitteelta. Ja Steam Deckissä sitä ei oikeastaan ole.

Mainos

Steam Deck on tehty PS4:n teholuokkaan. Se ei pyöritä hyvin Unreal 5 -demoja eikä Microsoft Flight Simulatoria. Myös Anti-Cheat-pelit, kuten Battlefieldit ja Call of Duty -pelit tuottavat sille päänvaivaa.

Steam Deck mahdollistaa PC-pelaamisen myös tavanomaisessa Windowsissa. Sen suorituskyky on optimoitu käsikonsolipelaamiseen, joten kun resoluutio kasvaa, sen vaatimaton teho vähenee entisestään.

Digital Foundry testasi Steam Deckin perin pohjin uudet, lähitulevaisuudessa julkaistavien pelien vaatimukset huomioon ottaen. Kuinka järkevä hankinta Steam Deck on, jos pelien laitevaatimukset ovat kasvussa? Se selviää alta:

Mainos