Mainos
Sony on hakenut uutta patenttia Japanissa. Patenttitoimistoon toimitettiin oheiset blueprint-kuvat DualShock-ohjaimesta, joka eroaa tämänhetkisestä DualShock 4 -ohjaimesta.

Vuodetun kuvan vasemmalla puolella nähdään uusi ohjain, jossa voidaan havaita aikaisemmin kerrottuja ominaisuuksia. Oikealla puolella on vertailuksi DualShock 4:n patenttikuva.

Mainos

PS5-konsolissa uutena isona uudistuksena on DualShock 5 -peliohjain, joka on varustettu haptisella väristimellä nykyisen vibran sijaan. Haptinen ohjain mahdollistaa esimerkiksi erilaisten pintojen tuntemisen peleissä. Nykyisin haptisia ohjaimia on käytetty mm. VR-kirurgiakoulutuksissa.

Myös L2- ja R2-ohjaimiin tulee muutos. Jatkossa näihin voidaan asettaa jäykkyys, joka mahdollistaa paremman liipasintuntuman sotapeleissä ja erilaisen maastotuntuman autopeleissä.

DualShock 5 on aiempaa painavampi, mutta ei niin painava kuin Xboxin eliittiohjain. Sen akkukesto on parempi ja kaiutin paranneltu.

Oheisen patenttikuvan ohjain saattaa olla vasta yksi havainneversioista. Kuva ei välttämättä edusta lopullista painosta.

Samaan syssyyn verkossa kiertää ”luotettavan lähteen” huhu, joka väittää, että Horizon Zero Dawn 2 olisi yksi PS5-konsolin julkaisupeleistä.

Mainos