Mainos

Madventures-menestyjät Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat juuri oikeita henkilöitä kertomaan miten menestys saavutetaan.

Toisaalta, niin on moni muukin kotimaamme julkkiksista. Omien kokemusteni mukaan he kaikki ovat nimittäin luonteeltaan ja käytökseltään hieman saman tyyppisiä. Esimerkiksi Duudsonit, Arman Alizad, Jorma Pulkkinen ja Robin ovat kaikki jalat maassa -tyyppejä, erittäin ystävällisiä ja kunnioittavat suuresta suosiostaan huolimatta kanssaihmisiä.

Tätä sanomaa yrittää myös Madventures: Mad Success -kirja vihjailla, joka paljastaa samalla miten travellaaja voi saavuttaa elämässään kaiken haluamansa. Kaikki kun on oikeasti saavutettavissa, jos ihan tosissaan niin haluaa.

Yleisavain menestykseen on hyvin yksinkertainen. Toisilla se on luonnostaan, toiset voivat oppia sen, mutta kaikkien on hyvä tiedostaa, mista kaikesta se koostuu. Rantala ja Milonoff ovat paketoineet sen hienosti ja helposti luettavaksi kokonaisuudeksi.

Mainos

Kuinka hienoa onkaan levätä olla tekemättä mitään, ja sitten levätä!

 

Espanjalainen sananlasku

Mad Success on taattua Madventures-laatua, joka näkyy ensin visuaalisessa ilmeessä, taitossa ja tietysti vanhoista Madventures-jaksoista kaapatuissa valokuvissa. Paremmin laatu kuitenkin korostuu tekstissä. Rantalan tarinat ovat hienosti koostettuja, faktapohjaisia ja kokemuksen kautta saatuja oppimateriaaleja, joita ahmii silmäpussit hölskyen. Kieli on värikästä – joskin myös Rantalan ja Milonoffin seikkailuja seuranneelle ajoittain kliseisiä. Stadin slangi raikaa, mutta se on sen verran yksinkertaista, että sitä ymmärtää myös turkulainen lukija.

Entinen pankkirosvo ja kirjanpitäjä Josef Stalin oli kuuluisa näytösoikeudenkäynnestä, joissa poliittiset vastustajat oli kidutettu tunnustamaan mahdottomia rikoksia.

 

 

Mad Success

Kirja kuljettaa lukijan menestystä kohti seitsemän kuolemansynnin (ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus ja himo) kautta. Esimerkeistä suuri määrä on itsestäänselvyyksiä, mutta joukossa on myös todella paljon uutta. Ja vaikka kaiken tietäisikin jo ennestään, on kokoelma menestyksen komponentteja niin hyvin nipussa, että kirjaan tekee mieli palata lukemisen jälkeen muutenkin – säännöllisin väliajoin.

Mad Successin mielenkiintoisinta antia on radikaalit knoppitiedot historian suurimmista mokailijoista, jokaisen kuolemansynnin saralla. Josef Stalin, Mswati III ja Aleksanteri Suuri ovat pääseet palstoille kaunistelemattomassa muodossa. Kirjan sivuja koristelee myös vekkulit sitaatit eri alojen vaikuttajilta ja poppamiehiltä, joissa viisaus kiteytyy yhteen lauseeseen.

Jos haluat tietää mitä vikaa jossakussa tytössä on, kehu häntä hänen ystävilleen.

 

Benjamin Franklin

Mad Success on erittäin laadukas ja hieno teos, joka antaa elämänhalinnasta ja sosiaalisesta käyttäytymisestä sellaisen perustietopohjan, että mielestäni se pitäisi sisällyttää peruskouluun.

 

5/5

Mainos