Mainos

Miltä tuntuisi olla vuohi? Goat Simulator lupaa vastata kysymykseen, jota kukaan ei ole kysynyt (ainakaan ääneen)

Goat Simulator: The Bundle yhdistää pari vuotta sitten julkaistut vuohisimulaattoripaketit yksiin kansiin. Vuohena oloa voi tarkastella kolmelta eri kantilta, eli ns. vuohena olon peruspilareista. Normi-vuohi, zombie-vuohi ja MMO-vuohi. Tässä pelissä ollaan siis vuohi, jos se nyt vielä jäi epäselväksi jollekin.

Mainos

Vuohena päästään läppäsimulaation merkeissä aiheuttamaan hirveää hässäkkää ja hävitystä pikkukylään tai rantakaupunkiin. Kontrollit ovat perseestä, vuohi on heikosti animoitu ja älytöntä tekemistä riittää. Se onko mikään tästä millään tavalla hauskaa, riippuu kai ruohon tai alkoholin määrästä. Itseä alkoi kovasti paljon vituttamaan vuohen ohjauksen kankeus ja hauskaksi tarkoitetusta sekoilusta tuli kankeaa työtä.

64aeca9de2d8a929a4e7d3fb6ba9f439

Erilaisia maaleja tai minitehtäviä pelissä riittää, mutta päämäärättömänä pisteiden perässä juoksussa ei tunne saavansa kovinkaan paljon tyydytystä. Eikä tässä tuhannen tuubassa valmistetussa simulaation irvikuvassa pääse edes syömään  ruohoa. Moninpeli on sitä samaa, mutta monella pelaajalla. Jes.

Zombiemoodi eli GoatZ tuo hetkeksi hieman riemua kun mieleen tulvahtaa takavuosien Black Sheep -kauhupätkä. Riemu jää kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä sama kankeus jatkuu tässäkin lisukkeessa – vaikkakin tehtävänanto on selkeämpää.

MMO-moodi naureskelee massiivimoninpeleille touhuille, ja vitsi jaksaakin naurattaa – ehkä kaksi sekuntia.

Goat Simulator vastaa siis kysymykseen miltä tuntuisi muuttaa vitsi peliksi. Yksi vitsi venytettynä pelin muotoon ei jaksa naurattaa. Saispa edes sitä ruohoa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Goat Simulator: The Bundle
12 %
Edellinen artikkeliElokuva-arvostelu: Liittoutuneet
Seuraava artikkeli8-minuuttinen traileri PS4-hitti The Last Guardianista – odotus palkitaan joulukuun alussa
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
peli-arvostelu-goat-simulator-the-bundleGoat Simulator vastaa kysymykseen miltä tuntuisi muuttaa vitsi peliksi. Yksi vitsi venytettynä pelin muotoon ei jaksa naurattaa. Peli on kuitenkin toteutettu huonosti eikä innosta pelaamaan muutamaa minuuttia kauemmin. Goat Simulator on syöpää.