Mainos
Activisionin julkaisema Spyro The Dragon -peli sai internetin sekaisin, sillä pelissä ei ollut riittävän laajasti tekstityskieliä eikä tekstityksiä kuulovammaisille. Activision ei jättänyt asiaa sikseen, vaan otti asian laajemmin esiin pelikehitysyhteisöissä.

Jopa 60 % kaikista maailman pelaajista pitää aina tekstityksiä päällä, vaikka saatavilla ei olisikaan omaa kieltä tai vaikka niitä ei edes tarvitsisi pitää. Activision on nyt kaavailemassa yhdessä muiden pelijättien kanssa, että tulisiko tekstitysten olla pakollisia kaikissa tulevaisuuden peleissä.

Etenkin kuulovammaiset pelaajat ottivat nokkiinsa Activisionin päätöksestä jättää kuvailevat tekstitykset pois. Myös Ubisoft on lähtenyt mukaan ajatukseen, joka kannattaa pakollisten tekstitysten läsnäoloa kaikissa peleissä. Tämä tarkoittaa kuvailevia tekstityksiä sekä dialogin tekstityksiä.

Mainos

Yhdysvalloissa tekstitykset ovat pakollisia, mutta Euroopassa ei. Britteinsaaret ja Saksa ovat maailman toisiksi suurimpia pelimarkkina-alueita, jota pelitalot haluavat miellyttää. Näissä maissa on jopa 10 miljoonaa kuulovammaista. Määrän ollessa näinkin suuri, päätti Activision ottaa asian isommin esille.

Nähtäväksi jää, mihin keskustelu ja standardit tästä etenevät.

Mainos