Mainos
Vuoden 2023 Electronic Entertainment Expo (E3) on peruttu.

Entertainment Software Association (ESA) ja messujärjestäjä ReedPop ovat julkaisseet lausunnon, jonka mukaan kesäkuuksi suunniteltua tapahtumaa ei enää järjestetä.

– Tämä oli vaikea päätös, koska me ja kumppanimme olemme nähneet paljon vaivaa tämän tapahtuman järjestämiseksi, mutta meidän oli tehtävä se, mikä on oikein teollisuudelle ja mikä on oikein E3:lle, ReedPopin maailmanlaajuinen pelialan varatoimitusjohtaja Kyle Marsden-Kish sanoi VGC:lle toimitetussa lausunnossa.

Mainos

– Arvostamme ja ymmärrämme, että kiinnostuneilla yrityksillä ei olisi ollut pelattavia demoja valmiina ja että resursointihaasteet tekivät E3-messuilla olosta tänä kesänä esteen, jota he eivät voineet voittaa. Niille, jotka sitoutuivat E3 2023 -tapahtumaan, olemme pahoillamme, ettemme voi järjestää sellaista esittelyä, jonka ansaitsette ja jota olette tottuneet odottamaan ReedPopin tapahtumakokemuksilta.

Tiedotteessa todetaan myös, että ESA ja ReedPop jatkavat yhteistyötä tulevissa E3-tapahtumissa.

IGN kertoi aiemmin, että ESA lähetti tänään sähköpostia jäsenilleen ja kertoi heille, että show oli peruttu.

Sähköpostissa sanottiin, että vaikka E3 on edelleen rakastettu tapahtuma ja brändi, vuoden 2023 versio ei yksinkertaisesti kerännyt niin paljon kiinnostusta, että se olisi voitu toteuttaa tavalla, joka osoittaisi teollisuutemme koon, voiman ja vaikutuksen.

Summer Game Festin järjestäjä Geoff Keighley vakuutti Twitterissä, että hänen messunsa on edelleen suunnitteilla ja että se luotiin alun perin ratkaisuksi siihen, mikä hänen mielestään oli vialla E3:ssa.

– E3 merkitsi niin paljon minulle ja niin monille teistä. Neljä vuotta sitten tajusin, että E3 ei kehittynyt riittävästi, jotta se voisi kilpailla globaalissa, digitaalisessa maailmassa. Niinpä aloimme rakentaa seuraavaa. Nähdään Summer Game Festissä [8. kesäkuuta], Keighley kirjoitti.

Ubisoftiin luotettiin

E3:n tulevaisuus asetettiin kyseenalaiseksi, kun Ubisoft ilmoitti maanantaina perääntyneensä suunnitelmistaan osallistua uudistettuun tapahtumaan.

Viime kuussa Ubisoftista tuli ensimmäinen suuri yritys, joka sitoutui julkisesti osallistumaan messuille, jotka oli määrä järjestää kesäkuussa perinteisessä paikassaan Los Angeles Convention Centerissä.

VGC:lle antamassaan lausunnossa yhtiö kuitenkin sanoi, että se on nyt päättänyt ”siirtyä eri suuntaan” ja järjestää sen sijaan oman Ubisoft Forward Live -tapahtuman 12. kesäkuuta Los Angelesissa.

Ubisoftin ilmoitusta seurasivat seuraavana päivänä Segan ja Tencentin samanlaiset lausunnot, jotka molemmat vahvistivat, etteivät hekään osallistu messuille.

”Huolellisen harkinnan jälkeen olemme päättäneet olla osallistumatta E3 2023 -tapahtumaan näytteilleasettajana. Odotamme innolla, että saamme jakaa lisää tietoa, Sega tiedotti.

Tencentin tiedottaja vahvisti sitten tiettävästi, että sen pelejä julkaiseva Level Infinite -osasto ei osallistu E3-messuille.

Nintendo ja Xbox olivat jo aiemmin vahvistaneet jättävänsä tämänvuotisen tapahtuman väliin, eikä PlayStationin odotettu osallistuvan.

Uusi järjestäjä arveluttaa?

E3 2023 – alan lippulaivatapahtuman ensimmäinen fyysinen näyttely neljään vuoteen – oli siirtynyt Entertainment Software Associationilta ReedPopille, media- ja tapahtumayhtiölle, joka on PAXin, EGXin ja Star Wars Celebrationin takana.

Uudistetun formaatin mukaan E3-messujen kaksi ensimmäistä päivää (13.-14. kesäkuuta) oli tarkoitus varata yksinomaan liike-elämälle. Kolmas päivä (15. kesäkuuta) oli tarkoitettu sekä liike- että kuluttajakävijöille, ja viimeinen päivä (16. kesäkuuta) oli tarkoitettu kuluttajille.

Aiemmin tässä kuussa julkaistussa päivityksessä ReedPop väitti, että nimeltä mainitsemattomat ”AAA-yhtiöt, indie-artisteja sekä teknologia- ja laitteistoyrityksiä” olivat sitoutuneet ”tekemään paluun” LACC:hen.

Mainos