Mainos
EA Sports tuo jälleen vaihtelua perinteisten FIFA-pelien sidekickiksi, brasilialaisen iloittelun muodossa.
 
Kevyemmän ulkoasun ja huolettomamman meinigin omaava jalkapallovariaatio FIFA World Cup Brazil on tuo futaajafaneille Brasilian MM-kilpailut digitaalisena oman käden ohjattavaksi. Samba raikaa ja espanjalainen tunnelma, eteläamerikkalaisessa miljöössä tuo oman mausteensa perinteikkään kuivaan jalkapallosoppaan.
 
Heti valikoista jo huomaa, että vaikka kyseessä on täysverinen, ja jopa paranneltu FIFA 14, on meininki silti karnevaalihenkisempi ja railakkaampi. Pittbullin, Jennifer Lopezin, Claudia Leitten ja eteläamerikkalaisten katusoittajien paukuttamat taustamusat nostavat heti fiiliksen kattoon, ja nopeasti sitä huomaakin olevansa rakentamassa saopaololaista jalkapallosankaria, suomalaisella, puolirivolla nimellä.
 
 
Itse pelimuodot ovat tuttua huttua emopelistäkin ja kaikki vakiot ovat mukana. Pelaaminen itsessään on helppoa jos niin haluaa, mutta vaikeustasoa on aivan yhtä helppo nostaa. Maalien tekeminen on helvetin hauskaa ja tunnelmaa lisäävät hyvin mallinnetut ja animoidut fanit, kotimaan bailupaikkojen jättiscreenien ääressä.
 
Brasilia-editio tuo mukanaan enemmän treenisessioita kuin aikaisemmin. Uusia harjoitustapoja on lukuisia ja näillä kaikilla voi huota omaa pelityyliään ja taktiikoita.
 
 
Yksi pelin hauskoista puolista on videoeditori, jolla voi säätää omat kamerakulmat, hidastukset ja sen jälkeen uploadata pätkät EA:n nettiin. Omat rajoitteensa tässäkin, sillä PS3 ei anna kovin montaa sekuntia tätä herkkua tallentaa. Klippejä voi kutenkin tunkea nettiin viitisenkymmentä kappaletta.
 
 
Teknisesti peli on kaunis, mutta PS3:n vanhentunut tekniikka tuo haittapuolensa. Suurelta osalta itse pelitilanteet rullaavat 25 fps, mutta kaikki muu, valikkoja myöten pätkii ja nykii. Tämä ahdistaa eteenkin PS4-peleihin tottuneita pelaajia.
 
Äänipuoli puolestaan on todella täydellinen kokonaisuus, musiikkeja ja äänitehosteita myöten.
 
Vaikka 2014 FIFA World Cup Brazil on hauskaa viihdykettä, joka koukuttaa pahasti, ovat uudistukset todella pieniä. Jos FIFA 14, FIFA 13 tai aikaisemmat MM-painokset löytyvät jo hyllystä, kannattaa harkita haluaako pikkupäivityksistä maksaa seitsemääkymmentä euroa. Ennemmin sitä sitten säästää pari sataa ja matkustaa oikeasti Brasiliaan sikailemaan.
Mainos