Koti Peliarvostelut Peliarvostelu: American Truck Simulator

Peliarvostelu: American Truck Simulator

Mainos

Lastit selkään, pastilli huuleen ja urku auki – Kalifornian ja Nevadan valtatiet avautuvat rekkamiessimulaattorin kolmannessa osassa.

SCS Softwaren kolmas rekkasimulaattori siirtää rekkamiehen ammatista fantasioivat ropettajat Keski-Euroopasta Länsi-Yhdysvaltoihin, kuumaan Kaliforniaan ja vielä kuumempaan Nevadaan. Valtateitä ja kinttupolkuja riittää tutkittavaksi hieman edellisosaa enemmän, mutta kaupunkeja on vähemmän. Tämä tietysti johtuu siitä, että Amerikassa kaupungit ovat suurempia, mutta välimatkat tiheästi asutettua Eurooppaa suuremmat. Huolestuneille huomautettakoon heti kärkeen, että peli on jo nyt laajenemassa myös Arizonan osavaltion verran, jossa sijaitsevat mm. ne punaiset suuret kalliot ja Phoenixin aavikkometropoli.

Pelin kartta ei tietenkään ole aidossa mittakaavassa, joten Amerikan suurudesta ei pääse saamaan todellista kuvaa. Matkanteosta saa silti hyvän vaikutelman ja kaupungit yksityiskohtineen saavat hymyn huulille. Esimerkiksi Los Angeles ja Las Vegas näyttävät aivan esikuvaltaan – tosin sata kertaa pienempänä.

Alkuhuuman jälkeen pelaaja tajuaa American Truck Simulatorin olevan hienoinen pettymys. Vaikka hintalapussa lukeekin vain n. 20 euroa ja lisäosienkin pitäisi olla jatkossa ilmaisia, on pelissä tarjolla aavikkomaisen kartan lisäksi vain kaksi rekkavalmistajaa. SCS on julkistanut toki blogissaan tehneensä jo pari muutakin rekkaa, mutta niitä ei ole vielä julkaistu lisenssiongelmien vuoksi. Rekat tulevat peliin, kunhan Volvo ja muut merkit tulevat vastaan.

Mainos

Pelin modiyhteisö on kuitenkin jo aktivoitunut, joten uutta kontenttia sopii odotella saapuvaksi aivan tuota pikaa.

Pelillisesti muutoksia edelliseen on varsin vähän. ATS on Euro Truck Simulator 2:n kanssa täysin identtinen. Parannuksia on vain vähän, mutta mihinkäs täydellistä fysiikkaa muuttamaan. Ajaminen on helvetin nautinnollista ja koukuttavaa.

Pelin tavoitteena on jälleen päästä duunarin haalareista oman rekan kuninkaaksi ja vallata työmarkkinat oman rekkakorporaation avulla. Kun rahaa on lompakossa riittävästi, voi pelaaja joko ostaa oman rekan omillaan tai ottaa lainaa ja tuunata hirviönsä heti tappiin. Laina on kuitenkin maksettava takaisin virtuaalipankin tiukkojen ehtojen puitteissa. Ajella siis saa ja joutuu.

Maiseman vaihdosten myötä myös liikennettä on lisätty. Grafiikkaa on myös parannettu hitusen, mutta paljon enemmänkin voisi pelin grafiikkamoottori tarjota. Peli nimittäin toimii huonommallakin pc:llä hienosti 4K-resoluutiossa, grafiikat tapissa. Etenkin antialiasointi on hoitamatta kuntoon, joten sahalaitoihin on syytä varautua – ainakin siihen saakka, että SCS tekee korjauspäivityksen tai joku modaajista hoitaa paremman grafiikkapäivityksen. Renderöintimoottori ei ole se kaikkein näyttävin, mutta peli näyttää silti yllättävän hyvältä.

American Truck Simulator on pienistä puutteistaan huolimatta fantastinen simulaattori. Se ei vielä ole valmis, mutta vuoden kuluttua se on takuulla pullollaan modaajien tekemää herkkua ja päivitettyä virallista lisäsisältöä. Se pitää sisällään paljon rentouttavaa pelattavaa ja on takuulla kahdenkympin hintalappunsa arvoinen.

Autenttisimpaan pelikokemukseen pääsee tietysti amalla ratilla ja polkimilla, verhoutumalla vaimonhakkaapaitaan, juomalla samalla ykköskaljaa ja syömällä rekkamiehen pastilleja.

Mainos